Puha csirkemell párolt barackkal a tetején – A gyümölcs íze átjárja a húst

sárgabarackos csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyár egyik legédesebb gyümölcse a legegyszerűbb csirkemellet is csodássá teszi, ha együtt sütöd őket.

A zamatos, édes sárgabarackot nemcsak számolatlanul eheted, hanem húsok mellé is kínálhatod. A sós és az édes találkozása mindig nagyon jól sikerül, ráadásul a puha és lédús barack a csirkemellet is szaftosan tartja. Érdemes szószt is készíteni a gyümölcsből, amellyel meglocsolhatod a már kész fogást.

Ha nagyobb mennyiségű gyümölcsöt vettél, akkor a legérettebb példányok mehetnek a szószba, a puha, de még teljesen ép szemeket pedig a hús mellé teheted. Ha szereted az egzotikus gyümölcsöket, akkor az édes ananász és csirkemell is nagyon szuper párosítás. 

Barackos sült csirkemell

sárgabarackos csirkemell recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 kilogramm sárgabarack
  • 50 gramm cukor
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 500 milliliter csirkealaplé
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál rozmaring (őrölt)
  • ízlés szerint bors
  • a tetejére petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. Tegyünk félre néhány szem sárgabarackot, a többit magozzuk ki és vágjuk össze. 

Az összevágott sárgabarackot, a cukrot és az ecetet keverjük össze egy tálban, majd turmixoljuk pépesre. 

Egy lábasban forrósítsunk vajat és olajat, majd süssük meg rajta a csirkemelleket. Vegyük ki, tegyük egy tálra, és takarjuk le. Ugyanebben a zsiradékban dinszteljük meg a hagymát, majd öntsük rá az alaplevet, és várjuk meg, amíg forr egyet, majd öntsük hozzá az összeturmixolt sárgabarackot. Vegyük le a hőmérsékletet, morzsoljuk hozzá a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd rotyogtassuk 10-15 percig, hogy besűrűsödjön. Tegyük vissza a serpenyőbe a húsokat, és melegítsük össze. 

A maradék egész sárgabarackokkal és friss petrezselyemmel tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük