
Puha csirkemell párolt barackkal a tetején – A gyümölcs íze átjárja a húst

A nyár egyik legédesebb gyümölcse a legegyszerűbb csirkemellet is csodássá teszi, ha együtt sütöd őket.
A zamatos, édes sárgabarackot nemcsak számolatlanul eheted, hanem húsok mellé is kínálhatod. A sós és az édes találkozása mindig nagyon jól sikerül, ráadásul a puha és lédús barack a csirkemellet is szaftosan tartja. Érdemes szószt is készíteni a gyümölcsből, amellyel meglocsolhatod a már kész fogást.
Ha nagyobb mennyiségű gyümölcsöt vettél, akkor a legérettebb példányok mehetnek a szószba, a puha, de még teljesen ép szemeket pedig a hús mellé teheted. Ha szereted az egzotikus gyümölcsöket, akkor az édes ananász és csirkemell is nagyon szuper párosítás.
Barackos sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 1 kilogramm sárgabarack
- 50 gramm cukor
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 szelet csirkemellfilé
- 500 milliliter csirkealaplé
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál rozmaring (őrölt)
- ízlés szerint bors
- a tetejére petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. Tegyünk félre néhány szem sárgabarackot, a többit magozzuk ki és vágjuk össze.
Az összevágott sárgabarackot, a cukrot és az ecetet keverjük össze egy tálban, majd turmixoljuk pépesre.
Egy lábasban forrósítsunk vajat és olajat, majd süssük meg rajta a csirkemelleket. Vegyük ki, tegyük egy tálra, és takarjuk le. Ugyanebben a zsiradékban dinszteljük meg a hagymát, majd öntsük rá az alaplevet, és várjuk meg, amíg forr egyet, majd öntsük hozzá az összeturmixolt sárgabarackot. Vegyük le a hőmérsékletet, morzsoljuk hozzá a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, majd rotyogtassuk 10-15 percig, hogy besűrűsödjön. Tegyük vissza a serpenyőbe a húsokat, és melegítsük össze.
A maradék egész sárgabarackokkal és friss petrezselyemmel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!