Ízes, házias kolbászos lecsó sok szafttal: lesz mit tunkolni a tányérból
Nyár közepén friss, édes paradicsomból és harsogó paprikából a legfinomabb a házias, kolbásszal gazdagított lecsó.
A lecsó egyszerű, de annál ízletesebb finomság, a legtöbb nemzet büszkélkedhet saját változattal, melyeket érdemes próbára tenni.
A baszk lecsó készítésénél többféle paprikával kell dolgozni, mixeld a kedvenc fajtáidat úgy, ahogy neked tetszik. Ha nem riadsz vissza a csípős ízektől, akkor chili vagy jalapeño is megfér benne, de azért légy óvatos, mert lesz a lecsóban csípős paprikakrém is. A tunkolós ételt feldobhatod még spanyol sonkával és tojással, melyet tükör vagy felvert formában csorgass a zöldségekre.
A hagymát tetszés szerint vágjuk fel, majd dobjuk forró olajra és fonnyasszuk meg (körülbelül 5 perc).
A paprikákat is szeleteljük fel tetszés szerint, majd adjuk a hagymához, forgassuk át. 3-4 perc után a zúzott fokhagymát, sót, borsot, füstölt paprikát és a csípős paprikakrémet is keverjük hozzá.
Körülbelül 3-4 perc után a tetszés szerint felvágott paradicsomot is forgassuk a zöldségekhez. 3-5 perc után üssük a tojást a zöldségekre, mikor remegősre sült, szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu