Kiadós és nagyon egészséges Cobb-saláta: úgy telít el, hogy az alakodat sem kell féltened tőle
A Cobb-salátában minden benne van, mi szem-szájnak ingere, miközben egyszerre laktató, vitamindús és nagyon finom.
A barbecue-íz a nyarat juttatja az eszembe, de persze az év bármely szakában készíthetsz ilyen ételt. Ha nem eszel húst, zöldséget, például karfiolt is süthetsz benne, ez akár partifalatnak is kiváló.
A szószt ugyan mindegyik szupermarket polcán megtalálod, mégis azt tanácsolom, hogy készítsd el házilag, ehhez itt találsz receptet. A csirkének pedig bármelyik részét bepácolhatod vele, legyen az comb vagy szárny. Ezeket külön öröm leszopogatni is.
Ha pedig nyár, akkor legyen kicsit könnyedebb, csirkemellel készítsd, amit zöldsalátán tálalsz.
A csirkemellet kenjük meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon minden oldalukat süssük 3-4 percig. Amelyik oldaluk megsült, azt kenjük meg BBQ-szósszal.
A kukoricát, ha nem konzerv, grillezzük vagy főzzük meg, majd ha kihűlt, szemezzük le. A kukoricát ennek a receptnek az alapján grillezzük.
A kész csirkemelleket kockázzuk fel.
Egy nagyobb tálba tegyük bele a salátaleveleket, az összevágott paradicsomot, a lecsöpögtetett babkonzervet, a felkarikázott lila hagymát, majd jöhet a hús és a kukorica. Szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük mellé a tortillachipset. Ha szeretnénk, locsolhatunk rá még BBQ-szószt tálalás előtt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu