Vajpuha, BBQ-szószban sült csirkecomb: alig kell hozzá valami

bbqcomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús elképesztően omlós lesz, a pirult bőrt pedig szépen bevonja majd a pikáns BBQ-szósz.

Ha olyan receptet keresel, ami egyszerű, nem kell hozzá sok minden, mégis levesz majd mindenkit a lábáról, ne kutass tovább, megtaláltad. A BBQ-szószban sült csirkecombok elképesztően szaftosak és ízletesek lesznek, ráadásul a húson és a mártáson kívül tényleg nincs hozzá szükség másra - na jó, az olaj, illetve a só, bors kötelező eleme, de az talán mindenkinél van otthon.

Ha minél kevesebb időt és munkát szeretnél rászánni az ételre, vehetsz kész BBQ-szószt is - igyekezz minél jobb minőségűt -, de ha több időd/kedved van, készítsd el házilag

Maga a recept nagyon egyszerű, de a húst nem elég bedobni a sütőbe, majd kivenni, mikor megsült, folyamatosan kenegetni kell a BBQ-szósszal, úgyhogy igényel egy kis odafigyelést. Meglátod, kifizetődő lesz, ha rászánod azt a plusz pár percet, vajpuha lesz a hús belseje, a külsejét pedig szépen bevonja majd a pikáns szósz.

BBQ-szószos csirkecomb

bbqcomb2

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 200 milliliter BBQ-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A csirkecombokat dörzsöljük be olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalán. Tegyük őket egy magasabb peremű tepsibe/jénaiba/sütőtálba. Toljuk a sütőbe 25 percre.

A csirkecombokat húzzuk ki a sütőből, majd vegyük fejlebb a sütő hőmérsékletét 220 fokra. Egy ecset segítségével kenjük le a combok tetejét BBQ-szósszal, majd fordítsuk meg őket, a másik felükkel is járjunk el így. Tegyük vissza őket a sütőbe 7 percre.

Utána ismét kenjük le a combok mindkét oldalát BBQ-szósszal, majd tegyük vissza szintén 7 percre. Ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot, tehát összesen háromszor kenjük le és tegyük vissza a combokat. 

Ha esetleg nem találjuk elég ropogósnak a bőrét, érdemes visszatenni 3-5 percre grillfokozaton.

Melegen, frissen kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük