A belga fánk sörrel készül: aranybarnára sül a különleges desszert

7
Nyomtatás
bsfcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A farsangi időszak a jelmezbálok, mulatságok ideje, ilyenkor a fánk kihagyhatatlan finomság, érdemes a hagyományos verziók mellett különlegesebb recepteket is kipróbálni.

Mert nem csak a szalagos vagy a csörögefánk esik jól a karneváli időszakban, próbálj ki valami újat. A belga sörös fánk porcukorral meghintve isteni finom, megéri elkészíteni.

Nagyon különleges, és nem csak amiatt, hogy sörrel készül a fánk. A dagasztott tésztában tojáshabnak is jut hely, sokan ódákat zengenek róla. Ha pedig fánkszezon van, és valami ínycsiklandó finomsággal szeretnél előrukkolni, ennél jobb receptet nem is találhatnál.

Belga sörös fánk

bsfct

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag (7 g) instant élesztő
  • 2 csipet finomliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 2.5 dkg vaj
  • 1 deciliter világos sör
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg. A tojást válasszuk szét.

A tejbe szórjuk bele a cukrot, langyosítsuk fel, majd az élesztőport is keverjük el benne. Szórjunk rá 2 csipetnyi lisztet, és letakarva, 10-15 perc alatt futtassuk fel az élesztőt.

A lisztet a sóval forgassuk egybe.

A felfutott élesztőbe üssük bele a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a sört is csorgassuk bele, majd az egészet adjuk a liszthez, és dagasszunk tésztát belőle.

A tésztát takarjuk le konyharuhával, és 1 órát pihentessük.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd dolgozzuk a pihent tésztába.

A tésztából kézzel vagy evőkanál segítségével szaggassunk kis gombócokat, bő, forró olajban süssük őket aranybarnára.

A fánkot porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon