Nincs Halloween Bloody Mary nélkül: a híres koktélt egy titkos esszencia teszi különlegessé

bloodycover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szeptemberi nyárbúcsúztató bulik után októberben nem könnyű alkalmat találni, hogy mire koccintsunk. Az év vége még messze van, kiülős fröccsözgetéshez pedig hideg: de szerencsére egy, a tengerentúlról átvett hagyomány, a hónap utolsó napján való rémisztó partik jó indokot szolgáltatnak egy (vagy több) koccintásra.

Jómagam is nagy Halloween-rajongó vagyok, minden évben szinte kötelező feladatomnak érzem, hogy megörvendeztessem a közelebbi és távolabbi barátaimat egy fergeteges hangulatú házibulival. Az esemény szigorú feltételekhez kötött, az egyik, hogy csak és kizárólag horrorisztikus jelmezben lehet belépni - legyen bérelt vagy saját készítésű, de utcai vagy neadjisten csinos ruhában megjelenni ezen a bulin egyszerűen nem illik. 

A másik, hogy az est itala minden évben adott: az alvadt vér színű vörösbor helyett azonban egy sokkal populárisabb alkoholt, a vodkát választottuk alapul. Természetesen mindenki választhat, milyen üdítővel készít belőle long drinket, de aki igazán át akarja venni a vérfagyasztó hangulatot, annak mindig azt ajánlom, hogy paradicsomlével fogyassza - na persze, nem akárhogyan.

Nem csak az ital, a tálalása is különleges

Ebben a koktélban - az ízén kívül - az a legjobb, hogy dekorációs elemként is megállja a helyét: nálunk belépéskor mindenki kapott egy fecskendőt (állatorvosi célra használhatóból van 5 cl-es űrtartalmú is, a netről rendelhető), és a lakás több pontján nagyméretű üvegcsetreszekben, befőttesüvegekben elhelyeztünk az előre bekevert italból. Aki megszomjazott, csak fogta az injekciót, és - természetesen tű nélkül - szippanthatott egyet a kitett ibrikekből. A gyengébb idegzetűeknek el kellett magyarázni, hogy nem igaziak az üvegben ázó pókok, hanem műanyagok, és nincsenek benne csontok se, csak kívülről ráfestettünk néhány mintát. Miután mindenki megbékélt a felszolgálással, hiphop elfogyott a több liternyi itóka - azóta minden évben könyörög a társaság, hogy idén még több Bloody Maryt szolgáljunk fel.

Bloody Mary

bloody

Hozzávalók

  • 50 milliliter vodka
  • 100 milliliter paradicsomlé
  • 1 evőkanál citromlé
  • 4 csepp Worcestershire szósz
  • 4 csepp tabasco szósz
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt feketebors
Recept idők

Elkészítés:

A koktél alapját képező vodkán és a paradicsomlé minőségén áll vagy bukik minden. Ne az olcsóbb fajtát válasszuk, ha már egy ilyen elegáns italra adjuk a fejünket: a minőségibb szesz nem csak az ízélményt fokozza, de a másnapi szenvedést is minimálisra redukálja.

Az elkészítése gyerekjáték: egy shakerben rázzuk össze jó alaposan a hozzávalókat, majd töltsük egy jéggel töltött pohárba. Paradicsomlével tudjuk felhúzni, ha túl erős vagy alkoholos lenne az eredmény - de még sose volt rá panasz.

Tálaláskor a szívószál mellé egy zellerszárat állítsunk, és szórjunk egy kevéske borsot a koktél tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük