![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Nincs Halloween Bloody Mary nélkül: a híres koktélt egy titkos esszencia teszi különlegessé
![bloodycover](https://kep.index.hu/1/0/3014/30141/301416/30141679_2314113_a44c02c053626f3a866ec8aee6605289_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A szeptemberi nyárbúcsúztató bulik után októberben nem könnyű alkalmat találni, hogy mire koccintsunk. Az év vége még messze van, kiülős fröccsözgetéshez pedig hideg: de szerencsére egy, a tengerentúlról átvett hagyomány, a hónap utolsó napján való rémisztó partik jó indokot szolgáltatnak egy (vagy több) koccintásra.
Jómagam is nagy Halloween-rajongó vagyok, minden évben szinte kötelező feladatomnak érzem, hogy megörvendeztessem a közelebbi és távolabbi barátaimat egy fergeteges hangulatú házibulival. Az esemény szigorú feltételekhez kötött, az egyik, hogy csak és kizárólag horrorisztikus jelmezben lehet belépni - legyen bérelt vagy saját készítésű, de utcai vagy neadjisten csinos ruhában megjelenni ezen a bulin egyszerűen nem illik.
A másik, hogy az est itala minden évben adott: az alvadt vér színű vörösbor helyett azonban egy sokkal populárisabb alkoholt, a vodkát választottuk alapul. Természetesen mindenki választhat, milyen üdítővel készít belőle long drinket, de aki igazán át akarja venni a vérfagyasztó hangulatot, annak mindig azt ajánlom, hogy paradicsomlével fogyassza - na persze, nem akárhogyan.
Nem csak az ital, a tálalása is különleges
Ebben a koktélban - az ízén kívül - az a legjobb, hogy dekorációs elemként is megállja a helyét: nálunk belépéskor mindenki kapott egy fecskendőt (állatorvosi célra használhatóból van 5 cl-es űrtartalmú is, a netről rendelhető), és a lakás több pontján nagyméretű üvegcsetreszekben, befőttesüvegekben elhelyeztünk az előre bekevert italból. Aki megszomjazott, csak fogta az injekciót, és - természetesen tű nélkül - szippanthatott egyet a kitett ibrikekből. A gyengébb idegzetűeknek el kellett magyarázni, hogy nem igaziak az üvegben ázó pókok, hanem műanyagok, és nincsenek benne csontok se, csak kívülről ráfestettünk néhány mintát. Miután mindenki megbékélt a felszolgálással, hiphop elfogyott a több liternyi itóka - azóta minden évben könyörög a társaság, hogy idén még több Bloody Maryt szolgáljunk fel.
Bloody Mary
![bloody](https://kep.index.hu/1/0/3014/30141/301416/30141693_8f2dc3089ce51ed133621541598e8f6e_wm.jpg)
Hozzávalók
- 50 milliliter vodka
- 100 milliliter paradicsomlé
- 1 evőkanál citromlé
- 4 csepp Worcestershire szósz
- 4 csepp tabasco szósz
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt feketebors
Elkészítés:
A koktél alapját képező vodkán és a paradicsomlé minőségén áll vagy bukik minden. Ne az olcsóbb fajtát válasszuk, ha már egy ilyen elegáns italra adjuk a fejünket: a minőségibb szesz nem csak az ízélményt fokozza, de a másnapi szenvedést is minimálisra redukálja.
Az elkészítése gyerekjáték: egy shakerben rázzuk össze jó alaposan a hozzávalókat, majd töltsük egy jéggel töltött pohárba. Paradicsomlével tudjuk felhúzni, ha túl erős vagy alkoholos lenne az eredmény - de még sose volt rá panasz.
Tálaláskor a szívószál mellé egy zellerszárat állítsunk, és szórjunk egy kevéske borsot a koktél tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!