Laktató baconös szendvics, avagy BLT: felér egy ebéddel

Nyomtatás
blt-szendvics
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha se időd, se kedved nincs a tűzhely mellett álldogálni, dobd össze ebédre ezt a minden jóval telepakolt szendvicset!

Valódi kalóriabomba a BLT-szendvics, vagyis a baconből, salátából és paradicsomból álló kompozíció, de nagyon jó választás, mikor nincs időd főzni vagy sütni, mégis valami laktatóra vágysz. 

Igaz, a kenyeret meg kell pirítani, a bacont pedig ropogósra sütni, ezeket pár perc alatt megteheted, utána pedig már csak össze kell állítanod a szendvicsedet. Most a klasszikusnak számító paradicsom és saláta kombináció avokádóval egészült ki, a friss zöldségek jól ellensúlyozzák a szalonna sósságát és zsírosságát. 

A kenyérszeleteket általában majonézzel kenik meg, de ha ennél egy fokkal könnyedebb opcióra vágysz, nyugodtan használhatsz valamilyen joghurtos vagy tejfölös alapú szószt, ezt ízlés szerint variálhatod. 

BLT szendvics

blt-szendvics2

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 2 szelet kenyér
  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. majonéz
  • 3 szelet bacon
  • 2 db salátalevél
  • 1 db érett paradicsom
  • 0.5 db avokádó
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeleteket süssük ropogósra száraz serpenyőben. Tegyük félre egy tányérra.

A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal. Tegyük őket a vajas felükkel lefelé egy serpenyőbe, picit pirítsuk meg, majd fordítsuk meg, a másik felüket is süssük picit. 

A salátaleveleket mossuk át, csöpögtessük le. A paradicsomot vágjuk karikákra. A fél avokádót vágjuk szeletekre.

A kenyérszeleteket kenjük meg majonézzel. Az egyikre tegyünk rá egy salátalevelet, majd a paradicsomkarikákat. Mehet rá a bacon is, az avokádó, végül egy újabb salátalevél. Fedjük be a másik majonézes kenyérszelettel, picit nyomjuk össze a szendvicset. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon