Sajtos melegszendvics spenóttal: képtelenség neki ellenállni

13
Nyomtatás
Sajtos-melegszendvics-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a sajtos melegszendvics spenóttal készül, és egy igazi komfortkaja: pillanatok alatt összedobhatod, és nincsen nála jobb, ha egyszerű, de tartalmas vacsorára vágysz.

Az őszi és téli időszakban jobbnál jobb melegszendvics-kreációk kerülnek az asztalra. Sok érv szól mellettük, a legfontosabb azonban talán az, hogy gyorsan elkészülnek, és nagyon finomak.

Ez a sajtos változat spenóttal készül, így nemcsak tartalmas lesz, de észrevétlenül egy nagy adag vitamint is belecsempészhetsz a vacsorádba. A recept vegán, így a szendvics sajtok helyett növényi alternatívákat tartalmaz, de ha számodra nem jelent problémát a tejtermékek fogyasztása, akkor bátran használd őket.

Sajtos melegszendvics spenóttal

Sajtos-melegszendvics

Hozzávalók 2 szendvicshez

A spenótos krémsajthoz:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 marék bébispenót feldarabolva
  • 2 ek. növényi krémsajt
  • 1 csipet

A szendvicshez:

  • 4 szelet kenyér tetszés szerint
  • 1 ek. növényi vajalternatíva
  • 70 g növényi cheddar lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt az olajjal, dobjuk rá a fokhagymát és a bébispenótot, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. Vegyük le a tűzről, tegyük tálkába, keverjük hozzá a krémsajtot és a sót, és tegyük félre.

Papírtörlővel tisztítsuk meg a serpenyőt, és ismét hevítsük fel. Kenjük meg a kenyérszeletek egyik oldalát a vajalternatívával, és 2 szeletet helyezzünk a serpenyőbe a megkent oldalukkal lefele. Szórjuk meg a cheddar felével, pakoljuk rájuk a spenótos tölteléket, majd mehet rá a cheddar másik fele. Borítsuk rájuk a másik két szelet kenyeret is úgy, hogy a megkent oldalukkal felfele nézzenek.

Egy spatulával óvatosan nyomjuk a szendvicseket a serpenyő aljára, majd ha szép aranybarnára pirultak, fordítsuk meg őket, és ugyanígy süssük meg a másik oldalukat is 2-3 perc alatt.

Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon