Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb
A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.
Az őszi és téli időszakban jobbnál jobb melegszendvics-kreációk kerülnek az asztalra. Sok érv szól mellettük, a legfontosabb azonban talán az, hogy gyorsan elkészülnek, és nagyon finomak.
Ez a sajtos változat spenóttal készül, így nemcsak tartalmas lesz, de észrevétlenül egy nagy adag vitamint is belecsempészhetsz a vacsorádba. A recept vegán, így a szendvics sajtok helyett növényi alternatívákat tartalmaz, de ha számodra nem jelent problémát a tejtermékek fogyasztása, akkor bátran használd őket.
Hevítsünk fel egy serpenyőt az olajjal, dobjuk rá a fokhagymát és a bébispenótot, és 1-2 perc alatt fonnyasszuk meg. Vegyük le a tűzről, tegyük tálkába, keverjük hozzá a krémsajtot és a sót, és tegyük félre.
Papírtörlővel tisztítsuk meg a serpenyőt, és ismét hevítsük fel. Kenjük meg a kenyérszeletek egyik oldalát a vajalternatívával, és 2 szeletet helyezzünk a serpenyőbe a megkent oldalukkal lefele. Szórjuk meg a cheddar felével, pakoljuk rájuk a spenótos tölteléket, majd mehet rá a cheddar másik fele. Borítsuk rájuk a másik két szelet kenyeret is úgy, hogy a megkent oldalukkal felfele nézzenek.
Egy spatulával óvatosan nyomjuk a szendvicseket a serpenyő aljára, majd ha szép aranybarnára pirultak, fordítsuk meg őket, és ugyanígy süssük meg a másik oldalukat is 2-3 perc alatt.
Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors