Szemet gyönyörködtető borsókrémleves – Nem a megszokott módon készül, de nagyon finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Mirelit borsóból is elkészíthető ez a fantasztikus krémleves, azonban amikor szezonja van, mindenképp frissből próbáljátok ki ezt a receptet.
Amikor krémlevest készítünk, valamilyen tejtermékkel, vajjal, tejszínnel vagy tejföllel végezzük az utolsó simítást, így készítve sokkal selymesebb lesz. Ennél a receptnél viszont csak a tálalásnál érdemes tejfölt kínálni a leveshez, a sűrűségét és a zamatos ízét a vaj és a bacon fogja megadni. Mivel pürésíteni fogjuk, senkinek sem fog feltűnni, hogy kevés szalonna teszi varázslatossá a krémlevest.
A pompás levesbe nagy csokor petrezselymet szokás tenni, de a változatosság kedvéért ezt érdemes salátára cserélni, nagyon finom és szép zöld színű lesz tőle. Tálalásnál nagyon gusztusos, ha pirított kenyérkockákat szórunk a leves tetejére, tejföllel, de akár pirosra sült baconnel is kínálhatjuk.
Borsókrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál újhagyma
- 1 fej fejes saláta
- 2 evőkanál vaj
- 4 szelet bacon
- 50 dekagramm borsó
- só és bors ízlés szerint
- 8 deciliter alaplé (zöldség)
Elkészítés:
A megtisztított hagymákat finomra vágjuk.
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, majd darabokra tépkedjük vagy csíkokra vágjuk.
A vajat felforrósítjuk egy lábasban, majd rádobjuk a hagymát és üvegesítjük. 3 perc után a kockára vágott bacont is hozzáadjuk, majd körülbelül 4 perc után a saláta is a fazékba kerül, sózzuk, borsozzuk. Gyakori kevergetés mellett 5-8 perc múlva a borsót is az alapanyagokhoz keverjük, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Ha vízzel öntjük fel, használjunk házi készítésű ételízesítő kockát. Körülbelül 20 percig főzzük a levest, majd botmixerrel pürésítsük.
A krémlevest pirított kenyérkockákkal és tejföllel kínáljuk.
Fotó: Getty Images