![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Borsós-sonkás puffancs pár hozzávalóból: pillanatok alatt kész a laktató fogás
![zöldborsós puggancs cover](https://kep.index.hu/1/0/3765/37653/376532/37653263_2873741_e60ab100c2d02d722e80b547fd96bd84_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Hogy mi az igazi kihívás? Hétköznap finom és változatos vacsorát készíteni úgy, hogy esetleg másnap ebédre is jusson belőle.
Hívhatod maradékmentőnek is ezt az ételt, de egyszerűen csak arról van szó, hogy gyorsan, a kamrában megtalálható alapanyagokból készíthetsz finom, laktató, a gyomrot nem megterhelő fogást.
A fasírtfélék mindig jó ötletnek bizonyulnak, gyorsan elkészülnek és ízlés szerint húsfélét vagy csak zöldséget, esetleg ezek kombinációját keverheted hozzájuk. Ha teljesen húsmenteset szeretnél, akkor készítsd laktató és egészséges vöröslencséből, de ha húst ennél, akkor is lehet diétás, ha pulykahúsból, sütőben sütöd meg. Ez a fasírt a kettő kombinációja, sonka és zöldborsó gazdagítja.
Borsós-sonkás puffancs
![zöldborsós puggancs recept](https://kep.index.hu/1/0/3765/37653/376532/37653275_0a78fc8cb8b48a757d91de1d611cf10f_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Puffancs:
- 70 gramm liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 90 milliliter víz
- 150 gramm sonka
- 90 gramm zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál olívaolaj
Mártogatós:
- 110 milliliter tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a mártogatóst. A tejfölt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet keverjük össze egy tálban. Takarjuk le, tegyük a hűtőbe pihenni.
A sütőport és a lisztet keverjük össze, ássunk egy mélyedést a közepébe, majd üssük bele a tojást. Lassan öntsünk hozzá vizet, annyit, amennyivel puha tésztát nem kapunk.
Ha friss borsót használunk, főzzük elő enyhén sós vízben. Ha zöld színűre szeretnénk a tésztát, egy részét le is pürésíthetjük.
A sonkát kockázzuk fel, majd a borsóval együtt keverjük a tésztához, majd ízesítsük borssal. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd mindig egy evőkanállal vegyünk ki a tésztából, tegyük a serpenyőbe és süssük mindkét oldalát 2-3 percig. Ízlés szerint szórjunk rá apróra vágott petrezselymet.
Kínálhatjuk az elkészített mártogatóssal, de körettel kiadósabb főételt kapunk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!