Puha csokigolyó sűrített tejjel gyúrva – A brazil édességnek te sem fogsz tudni ellenállni

Brigadeiro cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sűrített tej az alapja ennek a nagyon szaftos csokigolyónak, amit a brazilok készítettek először.

Ezt a puha, csokiforgáccsal bevont trüffelgolyót Brigadeiros néven a 20. század közepén készítették először Rio de Janeiróban, amikor Brazíliában hiánycikk volt a cukor és a tej. A sűrített tej tökéletesen helyettesítette ezt a két alapanyagot, és vajjal és kakaóporral összegyúrva máris megszületett ez az egyszerű és istenien puha, sütés nélküli édesség.

A sütés nélkül készülő desszertekkel időt spórolsz, rengetegfélét készíthetsz, például fehér csokis trüffelgolyót, de ha aszalt gyümölcsöket használsz, akkor máris egészségesebb lesz, mint például ez az energiagolyó

A mindössze három hozzávalós brazil csokigolyót meghempergetheted csokireszelékben, de akár darált dióban vagy kakaóporban is. 

Brazil csokigolyó

Brigadeiro recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 400 gramm sűrített tej
  • 5 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 evőkanál vaj
  • csokireszelék vagy kakaópor (hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel a sűrített tejet és a kakaóport, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha besűrűsödött, keverjük bele a vajat. Öntsük bele egy folpackkal kibélelt tálba és tegyük hűtőbe 2 órára. 

Ha kivettük, formázzunk belőle golyókat és forgassuk csokireszelékbe vagy kakaóporba, majd tegyük pihenni ismét a hűtőbe. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük