Tartalmas tészta ress brokkolival és hússal dúsítva: laktató fogás kevés munkával

hbtcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kiadós és nagyon finom tésztás ételben a szaftos hús és a roppanós brokkoli és paprika zamatát lehet élvezni.

Próbáltad már a brokkolit tésztával dúsítani? Ha nem, akkor feltétlenül készítsd el az alábbi receptet: fokhagymával és sajttal lesz igazán ízletes, de még fenyőmaggal is megéri gazdagítani.

A szaftos, füstölt paprikával pirított hús brokkolival és tésztával egybeforgatva tökéletes egytálétel, de azért, hogy még gazdagabb és ízletesebb legyen, pritaminpaprikát is adj hozzá. Ha pedig kedveled a pikánsabb ízeket, chilipelyhet is keverj a húshoz, attól picit tüzesebb karaktere lesz az ételnek.

Ha gyors fogásra vágysz, csirkemellfilét használj, de csirkecombfiléből és sertéshúsból is mennyei lesz. 

Brokkoli hússal és tésztával

hbtct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej brokkoli
  • só és bors ízlés szerint
  • 40 dkg csirkemellfilé/sertéshús
  • olaj szükség szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zöld pritaminpaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővizéből tegyünk félre egy keveset.

A brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk meg, majd lobogó, sós vízben 7-8 perc alatt főzzük roppanósra.

A csirkehúst/sertéshúst ízlés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra, kevés olajon pirítsuk le, fűszerezzük sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Ha disznóval dolgozunk, több idő kell majd neki.

A pritaminpaprikát ízlés szerint vágjuk fel.

A főtt tésztát forgassuk össze a hússal, brokkolival és a pritaminpaprikával, adjunk hozzá egy kevés főzővizet, hogy szaftosabb legyen.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük