Tartalmas tészta ress brokkolival és hússal dúsítva: laktató fogás kevés munkával
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
A kiadós és nagyon finom tésztás ételben a szaftos hús és a roppanós brokkoli és paprika zamatát lehet élvezni.
Próbáltad már a brokkolit tésztával dúsítani? Ha nem, akkor feltétlenül készítsd el az alábbi receptet: fokhagymával és sajttal lesz igazán ízletes, de még fenyőmaggal is megéri gazdagítani.
A szaftos, füstölt paprikával pirított hús brokkolival és tésztával egybeforgatva tökéletes egytálétel, de azért, hogy még gazdagabb és ízletesebb legyen, pritaminpaprikát is adj hozzá. Ha pedig kedveled a pikánsabb ízeket, chilipelyhet is keverj a húshoz, attól picit tüzesebb karaktere lesz az ételnek.
Ha gyors fogásra vágysz, csirkemellfilét használj, de csirkecombfiléből és sertéshúsból is mennyei lesz.
Brokkoli hússal és tésztával
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g tészta
- 1 fej brokkoli
- só és bors ízlés szerint
- 40 dkg csirkemellfilé/sertéshús
- olaj szükség szerint
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab zöld pritaminpaprika
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővizéből tegyünk félre egy keveset.
A brokkolit szedjük rózsáira, folyó víz alatt mossuk meg, majd lobogó, sós vízben 7-8 perc alatt főzzük roppanósra.
A csirkehúst/sertéshúst ízlés szerint vágjuk kockákra vagy csíkokra, kevés olajon pirítsuk le, fűszerezzük sóval, borssal, füstölt pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Ha disznóval dolgozunk, több idő kell majd neki.
A pritaminpaprikát ízlés szerint vágjuk fel.
A főtt tésztát forgassuk össze a hússal, brokkolival és a pritaminpaprikával, adjunk hozzá egy kevés főzővizet, hogy szaftosabb legyen.
Fotó: Getty Images