![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A brokkoli-tócsni finom és karcsúsít is – Gyors, egyszerű, olcsó
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Finom, gyorsan megvan és elképesztően egyszerű - ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás a brokkoliból készült tócsni. Készítsünk mellé egy laza joghurtos mártogatóst vagy csak tegyünk mellé tejfölt, egyszerű, de nagyszerű fogás.
A csicseri-tócsni után nézzük meg, hogyan készül a brokkolis verzió. Aki szereti a brokkolit más formákban, annak feltétlenül el kell készítenie tócsninak is, mert az intenzív zöldséges íz sajttal párosul a receptben. Öt egyszerűen beszerezhető, vagy sok esetben otthon is megtalálható hozzávaló kell hozzá, amelyeket csak össze kell dolgozni, majd pár perc alatt kisütni.
Nagyon egészséges ételről van szó, kevés olajban megsül, de sütőben is elkészíthető. Ha a sütő mellett döntünk, jól melegítsük elő, a forró sütőbe tegyük a tócsnikat, különben ragacsosak lesznek. Serpenyőben picivel ropogósabb lesz a külseje, de akkor nem tudjuk megkerülni az olaj vagy vaj használatát.
A brokkolit meg kell főzni vagy párolni a sütés előtt, a lényeg, hogy puha legyen, hogy össze tudjuk könnyedén vágni vagy törni. Nem kell belőle pürét készíteni, úgyhogy ne tegyük mixerbe, jó, ha maradnak benne kisebb darabok.
Brokkoli-tócsni
![brokkolitocsnirecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290984/29098411_5c128d91e0f92597c6c6134379d48d17_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm brokkoli
- 2 darab tojás
- 0.5 bögre parmezán
- 4 evőkanál zabliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Szűrjük és csöpögtessük le a brokkolit, majd borítsuk ki egy vágódeszkára. Vágjuk össze nagyon apró darabokra, de azért nem kell pépet csinálni belőle.
Tegyük egy nagyobb tálba az összevágott brokkolit, tojásokat, sajtot, lisztet, összezúzott fokhagymát, borsot és sót, ha még szükséges. Keverjük jól össze a masszát, kanalazható állagot fogunk kapni.
Tegyünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőbe olajat, nem kell sok, majd mehet bele 2-3 evőkanálnyi adag a brokkolis masszából. Süssük 2-3 percig a korongokat, fordítsuk meg őket, a másik oldaluk is süljön még 1-2 percet. Ha aranybarnák, készen vagyunk, tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!