Kalóriaszegény és vitamindús brokkolirizs – Bármilyen köretet kiválthatsz vele
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A brokkoli egészséges, rostban és vitaminban gazdag zöldség, szezonban érdemes minél többször fogyasztani.
Aki szénhidrátszegény étrendet követ vagy követett valamikor, biztosan próbálta a karfiolrizst, vagyis a lereszelt és kicsit megfűszerezett karfiolt, amely tökéletesen kivált egyes köreteket, miközben az ízélményről nem kell lemondanod. A zöldséget csak lereszeled, egy kis zsiradékon megpárolod, fűszerezed és máris kész a köret, amelyhez szószokat is keverhetsz, de önmagában is finom.
Brokkoliból is hasonlóan készíthetsz szintén egészséges és szénhidrátszegény köretet, sőt, a két fajtát össze is keverheted, hogy a színekkel is játssz.
Brokkolirizs
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- sütéshez olaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg. Tegyük aprítógépbe vagy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy kis fokhagymapor is.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük bele a lereszelt zöldséget, majd folyamatosan kevergetve, 5 perc alatt pároljuk meg.
Fotó: Getty Images