Szénhidrátszegény, egészséges köret: így lesz finom a karfiolrizs

3
Nyomtatás
krcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A karfiol rengeteg izgalmas lehetőséget rejt magában, tartalmas köretként is érdemes kipróbálni.

Karfiolrizs? Merül fel sokakban a kérdés, így első hallásra arra gondol az ember, biztos a karfiolt kell összekeverni rizzsel, valami új vega őrület. Hát nem. A laktató karfiolból lesz köret, amely küllemre nagyon hasonlít a rizsre. Tulajdonképpen a karfiolrizs tökéletes alternatívája az igazi rizsnek, jól fűszerezhető, szaftos ragukkal nyakon öntve vagy zöldségekkel egybeforgatva húsok mellé kínálható, tényleg sok lehetőséget rejt magában.

A karfiolrizs elkészítése nagyon egyszerű, a rózsákat először le kell reszelni, vagy ha van a konyhában robotgép, akkor finomra kell darálni, utána zsiradékon puhára kell párolni, aztán már csak azt kell kitalálni, hogyan legyen ízesítve. Zamata miatt karfiolkuszkusznak is szokták nevezni az egészséges köretet, ami tele van C- és B6-vitaminnal.

Karfiolrizs

krct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej karfiol
  • 2 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított karfiolt szedjük rózsáira, majd reszeljük le, vagy konyhai robotgép segítségével daráljuk finomra.

A lereszelt vagy finomra aprított karfiolt az olajon pároljuk puhára (5-10 perc alatt), ízesítsük sóval és borssal, magában, zöldségekkel vagy szaftos ragukkal kínálható.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon