Szénhidrátszegény, egészséges köret: így lesz finom a karfiolrizs
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A karfiol rengeteg izgalmas lehetőséget rejt magában, tartalmas köretként is érdemes kipróbálni.
Karfiolrizs? Merül fel sokakban a kérdés, így első hallásra arra gondol az ember, biztos a karfiolt kell összekeverni rizzsel, valami új vega őrület. Hát nem. A laktató karfiolból lesz köret, amely küllemre nagyon hasonlít a rizsre. Tulajdonképpen a karfiolrizs tökéletes alternatívája az igazi rizsnek, jól fűszerezhető, szaftos ragukkal nyakon öntve vagy zöldségekkel egybeforgatva húsok mellé kínálható, tényleg sok lehetőséget rejt magában.
A karfiolrizs elkészítése nagyon egyszerű, a rózsákat először le kell reszelni, vagy ha van a konyhában robotgép, akkor finomra kell darálni, utána zsiradékon puhára kell párolni, aztán már csak azt kell kitalálni, hogyan legyen ízesítve. Zamata miatt karfiolkuszkusznak is szokták nevezni az egészséges köretet, ami tele van C- és B6-vitaminnal.
Karfiolrizs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt szedjük rózsáira, majd reszeljük le, vagy konyhai robotgép segítségével daráljuk finomra.
A lereszelt vagy finomra aprított karfiolt az olajon pároljuk puhára (5-10 perc alatt), ízesítsük sóval és borssal, magában, zöldségekkel vagy szaftos ragukkal kínálható.
Fotó: Getty Images