
Szénhidrátszegény, egészséges köret: így lesz finom a karfiolrizs

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Ragacsos brownie sok málnával: szétolvad a szádban

Puha lepénykenyér Afrikából: alig valamiből készül

Mennyei kókuszkrémes pite: a vajas tészta is isteni

Kezdődik a dinnyeszezon: 8 kedvenc receptünket mutatjuk

Tejszínes, gombás ragu alatt sült csirkecomb: mennyei ebéd egyszerűen
A karfiol rengeteg izgalmas lehetőséget rejt magában, tartalmas köretként is érdemes kipróbálni.
Karfiolrizs? Merül fel sokakban a kérdés, így első hallásra arra gondol az ember, biztos a karfiolt kell összekeverni rizzsel, valami új vega őrület. Hát nem. A laktató karfiolból lesz köret, amely küllemre nagyon hasonlít a rizsre. Tulajdonképpen a karfiolrizs tökéletes alternatívája az igazi rizsnek, jól fűszerezhető, szaftos ragukkal nyakon öntve vagy zöldségekkel egybeforgatva húsok mellé kínálható, tényleg sok lehetőséget rejt magában.
A karfiolrizs elkészítése nagyon egyszerű, a rózsákat először le kell reszelni, vagy ha van a konyhában robotgép, akkor finomra kell darálni, utána zsiradékon puhára kell párolni, aztán már csak azt kell kitalálni, hogyan legyen ízesítve. Zamata miatt karfiolkuszkusznak is szokták nevezni az egészséges köretet, ami tele van C- és B6-vitaminnal.
Karfiolrizs

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 2 evőkanál olaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt szedjük rózsáira, majd reszeljük le, vagy konyhai robotgép segítségével daráljuk finomra.
A lereszelt vagy finomra aprított karfiolt az olajon pároljuk puhára (5-10 perc alatt), ízesítsük sóval és borssal, magában, zöldségekkel vagy szaftos ragukkal kínálható.
Fotó: Getty Images