Selymes mac and cheese ress brokkolival – Laktató ebéd kevés munkával

Nyomtatás
brokkolis mac and cheese cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nagyon puha, nagyon sajtos, mégis más ízvilágot képvisel a brokkolis mac and cheese, mint a hagyományos változat.

Sajtimádóknak szinte kötelező étel a mac and cheese, hiszen legálisan tehetnek bele rengeteg és sokféle sajtot. Ha kevesebbel készítenéd, akkor viszont érdemes liszttel és tejszínnel sűríteni. Az alapot is variálhatod, például baconnel.

A tésztaételek nemcsak hússal, hanem zöldségekkel is nagyon finomak, ha kicsit ropogósabbra hagyod őket, még izgalmasabb kombinációt kapsz. A gnocchihoz nagyon jól illik a brokkoli, ahogy a mac and cheese-hez is.

Ha kevésbé ropogós, inkább selymes ételre vágysz, pürésíted le a zöldségeket, úgy kevered őket a szószhoz. 

Brokkolis mac and cheese

brokkolis mac and cheese recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 gramm szarvacska- vagy makarónitészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma (kicsi)
  • 2 evőkanál liszt
  • 300 milliliter tej
  • 200 milliliter tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 250 gramm brokkoli
  • 250 gramm sajt (reszelt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát készítsük el sós, lobogó vízben. Kicsit rövidebb ideig főzzük, mint ami a csomagolásra van írva, mert a szószban még puhulni fog. Szűrjük le és tegyük félre.

A hagymákat vágjuk apróra, a brokkolit szedjük rózsáira, vágjuk tetszőleges nagyságúra. 

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a hagymákat, majd pároljuk őket üvegesre nagyjából 2 perc alatt. Szórjuk bele a lisztet, keverjük, amíg halvány barna színt nem kap, utána folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, végül adjuk hozzá a mustárt. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik a szósz, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk hozzá a brokkolit, a tésztát és a reszelt sajtot, főzzük együtt további 4-5 percig. Forrón, azonnal tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon