Kívül ropogós, belül puha brokkolis-sajtos golyó - Előételnek is tökéletes

5
Nyomtatás
brokkolis sajtgolyó cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Leheletvékony panírtól lesz roppanós a brokkolis-sajtos golyó, amit nem fogsz tudni abbahagyni.

Van az a mondás, hogy rántva minden finom. A legnépszerűbbek a különböző húsok, halak, de a rántott sajt és a rántott zöldségek is vezetik a rangsort. A rántott zöldségeket a legtöbbször még az is szereti, aki amúgy más formában nem rajong értük, de valahogy a bő zsiradékban sütés mindent vonzóbbá tesz.

Szegény brokkoli nem áll a népszerűségi lista élén, pedig nagyon egészséges, vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban gazdag. Alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók és a sportolók is előszeretettel iktatják be az étrendjükbe. Egyre nagyon kell vigyázni, nem szabad túlfőzni, csak épphogy ressre párolni.

Ha úgy érzed, készen állsz a brokkolival való ismerkedésre, akkor tedd tésztára csirkemellel és rengeteg sajttal. Általánosságban elmondható, hogy a brokkoli és a sajt tökéletes párost alkotnak, ahogy ebben a csirkés rakottasban is. Ha pedig húsmentes falatokra vágysz, akkor ez a sajtos-brokkolis golyó jó választás, gyorsan elkészül, tele van olvadt sajttal és a rántott fogások kedvelőit is biztosan meghódítja. Körettel kicsit laktatóbb, de ha magában eszed, szuper nassolnivaló vagy vendégségben is kínálhatod előételnek.

Brokkolis-sajtos golyó

brokkolissajtosgolyó

Hozzávalók 6 adaghoz

Brokkoligolyók

  • 400 gramm brokkoli
  • 220 gramm sajt (reszelt)
  • 1 kávéskanál pirospaprika (füstölt)
  • 1 darab tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • ízlés szerint

Panír

  • 2 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit pároljuk körülbelül 10 percig, majd hagyjuk kicsit hűlni. Vágjuk egészen apró darabokra, tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, egy evőkanál zsemlemorzsát, egy tojást, a füstölt pirospaprikát, sózzuk és jól keverjük össze. Formázzunk belőle kisebb golyókat. A golyókat tegyük egy tányérra, majd a hűtőszekrénybe 30 percre. 

Hagyományos módon panírozzuk be a golyókat. 

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, süssük aranybarnára a golyókat 3-4 perc alatt, közben forgassuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön. Tegyük őket egy papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon