![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kívül ropogós, belül puha brokkolis-sajtos golyó - Előételnek is tökéletes
![brokkolis sajtgolyó cover](https://kep.index.hu/1/0/3608/36082/360828/36082877_2758105_b3fd41440a35ca5ba2236205126ec322_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Leheletvékony panírtól lesz roppanós a brokkolis-sajtos golyó, amit nem fogsz tudni abbahagyni.
Van az a mondás, hogy rántva minden finom. A legnépszerűbbek a különböző húsok, halak, de a rántott sajt és a rántott zöldségek is vezetik a rangsort. A rántott zöldségeket a legtöbbször még az is szereti, aki amúgy más formában nem rajong értük, de valahogy a bő zsiradékban sütés mindent vonzóbbá tesz.
Szegény brokkoli nem áll a népszerűségi lista élén, pedig nagyon egészséges, vitaminokban, ásványi anyagokban, értékes vegyületekben és fontos növényi rostokban gazdag. Alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók és a sportolók is előszeretettel iktatják be az étrendjükbe. Egyre nagyon kell vigyázni, nem szabad túlfőzni, csak épphogy ressre párolni.
Ha úgy érzed, készen állsz a brokkolival való ismerkedésre, akkor tedd tésztára csirkemellel és rengeteg sajttal. Általánosságban elmondható, hogy a brokkoli és a sajt tökéletes párost alkotnak, ahogy ebben a csirkés rakottasban is. Ha pedig húsmentes falatokra vágysz, akkor ez a sajtos-brokkolis golyó jó választás, gyorsan elkészül, tele van olvadt sajttal és a rántott fogások kedvelőit is biztosan meghódítja. Körettel kicsit laktatóbb, de ha magában eszed, szuper nassolnivaló vagy vendégségben is kínálhatod előételnek.
Brokkolis-sajtos golyó
![brokkolissajtosgolyó](https://kep.index.hu/1/0/3608/36087/360873/36087391_bb69d3e2a0ef24b271f0e5e365effa16_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Brokkoligolyók
- 400 gramm brokkoli
- 220 gramm sajt (reszelt)
- 1 kávéskanál pirospaprika (füstölt)
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Panír
- 2 darab tojás
- 100 gramm liszt
- 100 gramm zsemlemorzsa
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A brokkolit pároljuk körülbelül 10 percig, majd hagyjuk kicsit hűlni. Vágjuk egészen apró darabokra, tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, egy evőkanál zsemlemorzsát, egy tojást, a füstölt pirospaprikát, sózzuk és jól keverjük össze. Formázzunk belőle kisebb golyókat. A golyókat tegyük egy tányérra, majd a hűtőszekrénybe 30 percre.
Hagyományos módon panírozzuk be a golyókat.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, süssük aranybarnára a golyókat 3-4 perc alatt, közben forgassuk őket, hogy minden oldaluk szépen megsüljön. Tegyük őket egy papírtörlővel letakart tányérra, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!