Ínycsiklandó brokkolis tészta ropogós morzsával borítva: fél óra alatt elkészül

btcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyors tésztaétel fokhagymás zsemlemorzsától lesz különleges, egyszerű, mégis mennyei fogás, érdemes kipróbálni.

Az olasz konyha minimalista stílusban készült finomságokkal (is) hódít, bőven találni olyan recepteket, amelyeknek az elkészítésével még egy kezdő, főzéssel kacérkodó is könnyedén megbirkózik. Az egyik ilyen nagy kedvenc a brokkolis tészta.

A receptet eredetileg reszelt sajttal szokták izgalmassá tenni, ha azonban valami újra vágysz, fűszeres, házi morzsával meghintve kínáld a kiadós ételt. A morzsa friss bagettből lesz a legfinomabb, de maradék kenyérből is elkészítheted. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor kevés chilipehellyel is bátran fűszerezd az ételt.

Brokkolis tészta ropogós morzsával

btct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab bagett
  • kevés olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • 300 g tészta
Recept idők

Elkészítés:

A bagettet vagy a maradék kenyeret szeleteljük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

Kevés olajat (néhány evőkanál) öntsünk tálba, adjuk hozzá a sót, borsot, oregánót, 2 gerezd fokhagymát reszelve, alaposan keverjük össze, majd kenjük meg vele a kenyérszeleteket.

A fűszeres olajjal megkent kenyereket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, kb. 10-15 perc alatt süssük aranybarnára (a fél szemünk mindig legyen a sütőn, már a 8. percben érdemes ellenőrizni, mennyire pirult meg a kenyér).

Amíg pirul a kenyér, a brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg, majd forrásban lévő vízben főzzük 8 percig.

Hevítsünk kevés olajat, majd dobjuk rá a maradék fokhagymát finomra vágva, majd 2 perc után forgassuk hozzá a brokkolit.

Közben a tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzővízből 2 merőkanállal tegyünk félre, adjuk a brokkolihoz.

A kihűlt kenyérszeleteket daráljuk finomra.

A tésztát és a brokkolit forgassuk egybe, még melegen kínáljuk a fűszeres morzsával megszórva.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük