Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen

6
Nyomtatás
Buffalo-hummusz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha egy utánozhatatlanul füstös és pikáns mártogatóst keresel, akkor készítsd el ezt a különleges hummuszt: csípős szósz kerül bele!

Ha szereted a klasszikus hummuszt, de időnként feldobnád az alapreceptet, akkor készítsd el ebben a nem mindennapi ízkombinációban: az alaphoz a Buffalo csípős szósz mellett füstölt paprika és folyékony füst is kerül.

A recept nagyon gyors, a konzerves csicseriborsónak köszönhetően 10 perc alatt összedobhatod, így tökéletes választás partikajának, vagy egyszerűen egy ütős mártogatósnak. Ha kedveled a szuper csípős ételeket, akkor a csípős szósznak növeld a mennyiségét.

Buffalo-hummusz

Buffalo-hummusz

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 db konzerves csicseriborsó leszűrve
  • 75 ml Buffalo csípős chiliszósz
  • 2 ek. tahini
  • 2 ek. friss citromlé
  • 2 tk. füstölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 tk. őrölt kömény
  • 2 tk. folyékony füst
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót aprítógépbe, és 2-3 perc alatt dolgozzuk teljesen krémesre. Időnként állítsuk meg a gépet, és kaparásszuk le az edény oldalára kicsapódott nagyobb darabokat. Ha túl sűrűnek látjuk a krémet, adjunk hozzá egy kevés hideg vizet (egyszerre csak 1-2 evőkanállal). 

Kóstoljuk meg, és ha igazán csípős hummusz a célunk, akkor adjunk még hozzá egy kevés csípős szószt.

Kanalazzuk tálkába, és csíkokra vágott zöldségekkel, chipsszel, krékerrel fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon