Krémes házi hummusz jó fokhagymásan, zöldfűszerekkel
Ha eddig készen vetted a hummuszt, próbáld ki a házi változatot is! Könnyű az ízlésedre formálni!
Ha szereted a klasszikus hummuszt, de időnként feldobnád az alapreceptet, akkor készítsd el ebben a nem mindennapi ízkombinációban: az alaphoz a Buffalo csípős szósz mellett füstölt paprika és folyékony füst is kerül.
A recept nagyon gyors, a konzerves csicseriborsónak köszönhetően 10 perc alatt összedobhatod, így tökéletes választás partikajának, vagy egyszerűen egy ütős mártogatósnak. Ha kedveled a szuper csípős ételeket, akkor a csípős szósznak növeld a mennyiségét.
Tegyünk minden hozzávalót aprítógépbe, és 2-3 perc alatt dolgozzuk teljesen krémesre. Időnként állítsuk meg a gépet, és kaparásszuk le az edény oldalára kicsapódott nagyobb darabokat. Ha túl sűrűnek látjuk a krémet, adjunk hozzá egy kevés hideg vizet (egyszerre csak 1-2 evőkanállal).
Kóstoljuk meg, és ha igazán csípős hummusz a célunk, akkor adjunk még hozzá egy kevés csípős szószt.
Kanalazzuk tálkába, és csíkokra vágott zöldségekkel, chipsszel, krékerrel fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu