Bulikaja-hack: Vifon-tészta "saláta", olcsó, laktató, és megdöbbentően finom
Ropogós káposztasaláta pirított tésztával és magvakkal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Itt a kerti party- és grillszezon, ez idő tájt éppen jól jön egy szuper salátarecept. Ez itt pont olyan. Ezt a salátát még azok is meg szokták enni, és dicsérik, akik egyébként nem hisznek a zöldségekben. Nem véletlen: van benne egy erős junk food faktor a beletördelt ázsiai tésztától, amire épp ideje másképp gondolni: attól lesz még ropogósabb, és kívánatosabb. Meg a pirított magvaktól.

Ebben a salátában valójában csak egy, legfeljebb kétféle zöldség van, ezért a bevásárlólistája is jóval rövidebb az átlagos salátákénál, ami máris egy, sőt, két jó pont.

Ráadásul ropog is, méghozzá nem olyan zöldséges ropogással, amitől az ember megsajnálja az állkapcsát, hanem olyan igazi magvas roppanással. Ha tartasz otthon saláta magkeveréket, ami egyébként nagyon hasznos találmány, máris meg vagy mentve.

Ezen kívül már csak egy zacskó Vifon levesre lesz szükséged, ha voltál kollégista, nyilván tudod, miről van szó. Ez az az ázsiai tésztaétel, amiből száz forintos költség alatt is jól lehetett lakni. Nos, itt az ideje, hogy másképp nézz rá: a tészta, miután megpirítottuk a sütőben, egészen kívánatos illatot és állagot vesz fel, a vele csomagolt kis zacskó fűszer és olaj pedig a salátaöntetben fog kikötni. Soha nem gondoltam volna, de amikor először megkóstoltam ezt a salátát, a Vifon leves a lenézett koleszkajából a családos emberek minőségre törekvő konyhakultúrájának a részévé vált a fejemben. Szürpríz.

Fotó: Shutterstock

Ropogós káposztasaláta magvakkal

káposztasaláta

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 csomag Vifon leves
  • 1 darab zöldhagyma
  • 4 evőkanál salátamag keverék, vagy bármilyen más mag
  • 0.5 deciliter ecet, olaj
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A fehér káposztát apróra vágjuk, beletesszük a salátás tálba. Mehet bele zöldhagyma is, szintén apróra vágva. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A Vifon leves tésztáját apróra tördeljük, és a salátamagokkal együtt betoljuk a sütőbe, megpirítjuk. Akkor jó, ha illatozni kezd.

Közben elkészítjük az öntetet, ami az ecetből, az olajból, és a Vifon fűszeréből, olajából, esetleg némi sóból áll. Összekeverjük, rázuttyintjuk a salátára, összekeverjük az egészet, és kész is a finom saláta.
Ezt is szeretjük