Szeletelhető mozzarella sajt házilag: két hozzávalóból áll
Ha szereted a különféle sajtokat, próbáld ki ezt az egyszerű házi mozzarellát, alig valamiből, kevés munkával készül, mégis mennyei lesz.
Manapság egyre gyakrabban találkozni a boltok polcain és az éttermek étlapjain az úgynevezett burratával. Ez a sajt a friss sajtok közé tartozik, a mozzarellához hasonló, azonban a közepén nagyon lágy és krémes.
Önmagában is öröm falatozni, egy szelet pirítós mellé, de érdemes ennél továbbmenni: kínálj mellé sült, fűszeres paradicsomot, locsold meg egy kis balzsamecettel, szórd meg bazsalikommal, és egy mennyei feltétet tálalhatsz, ami kenyérre és tésztára kanalazva is tökéletes.
A koktélparadicsomot mossuk meg, felezzük el, de a kisebbek egészben is maradhatnak.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsiben vagy jénaiban keverjük össze a paradicsomot, fokhagymát, olajat, sót, oregánót. Toljuk a sütőbe kb. 25 percre, míg a paradicsom picit összeesik.
Tegyük egy tál közepére a burrata sajtot, majd szórjuk köré a sült paradicsomot. Szórjunk rá friss, aprított bazsalikomot és locsoljuk meg balzsamecettel.
Rögtön, pirítóssal vagy tésztával összeforgatva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu