Valentin-napi caprese-nyárs: pár perces ünnepi előétel

6
Nyomtatás
caprese-nyars
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A Valentin-napi caprese-nyárs egy tökéletes és egyszerű előétel, klasszikus olasz alapanyagokból, pillanatok alatt.

A Valentin-napot, avagy a szerelmesek ünnepét sokféleképpen megünnepelheted. Ha szeretnél valami egyszerűt, mégis finomat összedobni, és tényleg nincs sok időd, akkor ezt a caprese-nyársat imádni fogod.

Klasszikus olasz alapanyagokból készül, egészséges is, és ráadásul még csak sokba sem fog kerülni ez a finom, szerelmes fogás.

Caprese-nyárs

caprese-nyars

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 db (Róma) koktélparadicsom
  • 10 db mozzarellagolyó
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 1 ek. olívaolaj
  • 10 db fogpiszkáló
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szív alakú formákhoz a paradicsomokat mossuk meg, majd ferde szögben vágjuk ketté. 

Az egyik felét fordítsuk fejjel lefelé és illesszük vissza a másik feléhez, hogy egy szív alakot kapjunk.

Tűzzük fel a nyársra, azzal párhuzamosan, ahogy a képen is látható. Ezt ismételjük meg a többi paradicsommal is.

Minden nyársra tűzzünk fel egy mozzarellagolyót, utána egy bazsalikomlevelet, majd egy paradicsomszívet.

Ezzel el is készült a nyárs. Tegyük tányérra, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg.

Végezetül locsoljuk meg finoman egy kis olívaolajjal, és élvezzük a közös pillanatokat.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon