Szív alakú cake pop: látványos desszert Valentin-napra
Készíts alkalomhoz illő, gyors desszertet: annyira egyszerű, hogy még sütni sem kell!
A cake pop, azaz a sütinyalóka készítése korántsem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik. A hagyományos változatoknál pedig már csak ez a recept egyszerűbb, hiszen sütni sem kell. Mivel egy nyers desszertről van szó, mindössze annyi vele a dolgod, hogy a lezúzott hozzávalókat a kívánt vastagságúra nyújtsd, kiszaggasd belőle a szívformákat, végül pedig csokiba forgasd.
A desszertet pedig nemcsak Valentin-napra, hanem bármilyen más alkalomra is elkészítheted, hiszen ha nem szív alakúra formázod, akkor egy gyors, hétköznapi nasiként is megállja a helyét. Abban az esetben pedig, ha nincsen szív formájú sütikiszúród, bármilyen más formát is használhatsz, sőt akár még golyókat is készíthetsz a masszából.
Szív alakú cake pop
Hozzávalók 15 darabhoz
- 120 g mandulaliszt
- 35 g holland kakaópor
- 150 g aszalt datolya kimagozva
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 150 g étcsokoládé (tejmentes)
- díszítés tetszés szerint
Elkészítés:
Tegyük aprítógépbe a mandulalisztet, a kakaóport, a datolyát, a vaníliakivonatot és a sót, és addig dolgozzuk, amíg egy viszonylag homogén, ragacsos masszát nem kapunk.
Gyúrjuk össze, helyezzük sütőpapírra, és kézzel vagy sodrófával nyújtsuk 1-1,5 cm vastagra. Szív alakú sütikiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd a kieső részeket ismét gyúrjuk össze, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a massza el nem fogy. (Szív alakú kiszúró hiányában golyókat is formázhatunk belőle.)
Minden szívbe szúrjunk egy-egy pálcikát, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tálcára, és 10 percre tegyük fagyasztóba (vagy 30 percre hűtőbe) dermedni.
Közben gőz felett olvasszuk fel a csokit, és forgassuk bele a szíveket. Helyezzük őket vissza a tálcára dermedni. Tetszés szerint díszítsük a maradék csokival, cukorgyönggyel.
-
2024-02-14 08:32:02
-
2023-02-14 10:16:01
-
2022-02-14 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!