Egyszerűsített carbonara spagetti - 20 perc alatt az asztalra kerül

carbonaracover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A carbonara receptje örök vita tárgya. Hogy miért? Elkészítésében, az alapanyagok és az étel történetét illetően is különböző állítások feszülnek egymásnak.

Ha van étel, ami összeugrasztja az embereket, akkor az a carbonara. Életem első carbonaráját tejszínnel készítettem. Óriási vétek, mivel a tészta krémességéért eredetileg a tojás a felelős, de az sem mindegy, hogy milyen. Az olasz séfek azt szokták tanácsolni, csak tojássárgáját használjunk a szósz elkészítéséhez, és mindig annyi sárgájával dolgozzunk, amennyi adagot készítünk belőle, tehát, ha két főre szervírozunk, akkor kettőt használjunk. Sokan azonban arra esküsznek, hogy a sárgákat ki kell egészíteni, és mindig kell, hogy legyen 1 egész tojás is a carbonarában.

Csupán néhány alapanyag

Csupán néhány alapanyagra van szükség ehhez a pazar tésztához. Eredetileg tokaszalonna és pecorino sajt kerül bele, ha azonban túl borsosnak találjuk az árát vagy egyszerűsítenénk a receptet, ne fogjuk vissza magunkat, egy-két alapanyag lecserélésével is isteni finom lesz a végeredmény. A carbonara villámgyors étel, de nem olyan egyszerű, hiszen a szósz elkészítése feladja a leckét. A tojás nem sülhet túl, mert akkor rántotta lesz, nekünk pedig krémes állagra van szükségünk.

A most megosztásra kerülő változatban is újítottam - kezdve a tojásokkal. A tészta főzővizéből tegyünk félre 1-2 merőkanálnyit, lehet, hogy szükség lesz rá.

Carbonara spagetti

carbonaract

Hozzávalók 2 személyre:

  • 200 gramm spagetti
  • 50 gramm tokaszalonna
  • 3 darab tojás
  • 50 gramm parmezán
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson írt idő alatt kifőzzük. A szalonnát kockára vágjuk, ha szükségesnek érezzük, adunk hozzá kevés olajat, pirosra pirítjuk.

2 egész tojást és 1 sárgáját felütünk egy tálba, egy maroknyi parmezánnal alaposan elkeverjük.

A megpirult szalonnára rászedjük a forró tésztát, alapos keverés után, ha a szalonnazsír már mindenhol befedte a tésztát, a tojást is ráöntjük, de akkor már vegyük le a tűzről, a tészta hője megfőzi a tojást, ügyeljünk rá, hogy tartsuk a krémes állagot, nem tojásrántottát akarunk készíteni. Ha túl száraznak érezzük, a tészta főzővizével javítsunk a szósz krémességén.

Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük