Elképesztően puha csokitorta céklával dúsítva – Még szaftosabb lesz a zöldségtől

céklás csokitorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízét nem, a sütemény puhaságát viszont nagyban befolyásolja a cékla, érdemes kipróbálni a tésztába keverve.

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a csokitortát, csak legyen minél gazdagabb. A legfinomabb csokitorta receptjét itt találod, ha lisztmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor pedig ezt a receptet próbáld ki. Nem is gondolnád, milyen zöldség illik a csokihoz, illetve mitől lesz még szaftosabb és puhább a tésztája: a céklától.

A cékla nem elég, hogy nagyon egészséges, megfőzve, a tésztába turmixolva egészen más textúrát ad a süteménynek. Bármilyen csokis sütibe, akár brownie-ba is teheted. 

Céklás csokitorta

céklás csokitorta recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

Piskóta:

  • 4 darab cékla (közepes)
  • 4 darab tojás
  • 150 gramm cukor
  • 1 csipet
  • 100 gramm holland kakaópor (cukrozatlan)
  • 200 gramm liszt
  • 1.5 evőkanál sütőpor

Máz:

  • 100 gramm étcsokoládé
  • 100 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A céklát főzzük meg, majd pucoljuk meg és kockázzuk fel. Tegyük egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük bele a cukrot és a sót, majd az egészet pépesítsük. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd forgassuk hozzá a céklás keverékhez, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy 20 centiméter átmérőjű csatos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. 

Süssük 40 percig, tűpróbáig. 

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. 

A csokit olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett, majd keverjük hozzá a tejszínt, és egy spatulával egyenletesen oszlassuk el a piskóta tetején. 

Ezután már szeletelhetjük is. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük