Színes céklás tészta sós feta sajttal: téged is rabul ejt az egyszerű fogás

ctcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az élénk színű, egészséges zöldség nem csak savanyúságnak kiváló, különleges, mégis egyszerűen összedobható tésztás fogás is készülhet belőle.

A cékláról sokaknak még mindig a savanyúság ugrik be, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában a zöldség, főzés és sütés során is bátran lehet használni. Mivel nagyon egészséges, lé formájában is érdemes fogyasztani. A céklából különböző köretek, levesek és saláták is készülhetnek, az egyik legfinomabb fogásban tészta és feta sajt is szerepet kap.

Jó tanácsok a készítéshez

Mivel a cékla színe fog, mindig húzz kesztyűt a pucoláshoz, felkockázáshoz. A só használatával légy óvatos, mivel a feta sajt alapból is elég karakteres. A rukkola elhagyható, de érdemes használni, a zöldtől még izgalmasabb lesz a tészta.

Céklás, feta sajtos tészta

ctct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g tészta
  • 2 darab cékla
  • 4 evőkanál vaj vagy olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl víz
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom (leve)
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 marék rukkola (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A céklát kockázzuk fel.

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a céklát, fűszerezzük sóval és borssal, körülbelül 8 percig pirítsuk.

A megpirult céklakockákat öntsük fel vízzel és pároljuk 5-8 percig. Utána adjuk hozzá a finomra aprított kakukkfüvet, a fokhagymát reszelve, a citrom facsart levét. Végül a tésztával forgassuk egybe, a sajtot is morzsoljuk rá, ha pedig szeretnénk, rukkola is kerülhet bele.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük