Színes céklás tészta sós feta sajttal: téged is rabul ejt az egyszerű fogás
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Az élénk színű, egészséges zöldség nem csak savanyúságnak kiváló, különleges, mégis egyszerűen összedobható tésztás fogás is készülhet belőle.
A cékláról sokaknak még mindig a savanyúság ugrik be, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában a zöldség, főzés és sütés során is bátran lehet használni. Mivel nagyon egészséges, lé formájában is érdemes fogyasztani. A céklából különböző köretek, levesek és saláták is készülhetnek, az egyik legfinomabb fogásban tészta és feta sajt is szerepet kap.
Jó tanácsok a készítéshez
Mivel a cékla színe fog, mindig húzz kesztyűt a pucoláshoz, felkockázáshoz. A só használatával légy óvatos, mivel a feta sajt alapból is elég karakteres. A rukkola elhagyható, de érdemes használni, a zöldtől még izgalmasabb lesz a tészta.
Céklás, feta sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g tészta
- 2 darab cékla
- 4 evőkanál vaj vagy olaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 dl víz
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab citrom (leve)
- 10 dkg feta sajt
- 2 marék rukkola (opcionális)
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A céklát kockázzuk fel.
A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a céklát, fűszerezzük sóval és borssal, körülbelül 8 percig pirítsuk.
A megpirult céklakockákat öntsük fel vízzel és pároljuk 5-8 percig. Utána adjuk hozzá a finomra aprított kakukkfüvet, a fokhagymát reszelve, a citrom facsart levét. Végül a tésztával forgassuk egybe, a sajtot is morzsoljuk rá, ha pedig szeretnénk, rukkola is kerülhet bele.
Fotó: Getty Images