Fehérjében és vitaminban gazdag lencsesaláta: cékla teszi izgalmassá

2
Nyomtatás
Céklás lencsesaláta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szemet gyönyörködtető saláta ízletes és egészséges. Remek választás önmagában, vagy akár köretként is kínálhatod.

Tartanak még a hidegek, ilyenkor különösen fontos a vitaminpótlás. A céklás lencsesaláta rendkívül izgalmas finomság, mely sokféle módon tehető még különlegesebbé. A húsmentes táplálkozást követők számára önmagában is tökéletes választás, a húsevők köretként is kínálhatják. A pompás saláta grill- és sült húsok mellé is remekül passzol. Hús nélkül kínálva, tortillalapba csomagolva is kipróbálhatod.

Így is tesztelheted

Az egészséges saláta több módon is feldobható, érdemes lila hagymával dúsítani, de uborkát vagy paradicsomot is adhatsz hozzá. A különlegesebb ízhatás kedvéért citrom- helyett narancslével is kipróbálhatod, a citrusos jegyek jól passzolnak a földes céklához. Ha pedig nem szereted a kaprot, akkor korianderrel vagy petrezselyemmel teszteld le. És még feta sajt is morzsolható a tápláló salátára.

Céklás lencsesaláta

Céklás lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g lencse
  • 100 g cékla (savanyúság)
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál citrom facsart leve
  • 1 csokor kapor
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. Másnap folyó víz alatt mossuk át, majd bő vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le és tegyük salátástálba.

A céklát vágjuk fel ízlés szerint és adjuk a lencséhez.

Egy kis tálba mérjük az olajat, adjuk hozzá a mustárt, sót, borsot, köményt, fokhagymát és a citrom levét. Alaposan keverjük össze, majd csorgassuk a lencsére és a céklára. Ezután a tetszés szerint felaprított kaprot is adjuk a salátához, és alaposan forgassuk egybe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon