![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ecetes céklasaláta otthon készítve – A piacon sem kapsz jobbat
![ecetes céklasaláta cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3569/35691/356913/35691361_2729377_c9dd665e7761f4a88ff4c805cbf689d7_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Sültek mellé tökéletesen illik a klasszikus, ecetes céklasaláta, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz.
Amikor ecetes savanyúságra vágyik az ember, az első gondolata a piac, ahol kedves néniktől vásárolhat a kedvére kovászos uborkát, savanyú káposztát és ecetes céklát. Ezekben a savanyúkban az otthon ízei köszönnek vissza, az ecetes-cukros lében eltett savanyúságok nagyon népszerűek.
Ha elkerülnéd a tömeget, vagy csak szeretnéd magadnak elkészíteni a savanyút, érdemes kipróbálni az alábbi receptet, mert nagyon egyszerű. A céklából amúgy is érdemes télen minél többet fogyasztani, igazi vitaminbomba. Akár tepsiben sütve köretként, akár krémlevesként eszed, vagy salátát készítesz belőle, mindenképpen finom és egészséges ételt kapsz.
Talán savanyúság készül belőle a leggyakrabban, az ecetes cékla nem hiányozhat a vasárnapi rántott hús mellől. Nagyon hamar elkészíthető és viszonylag sokáig eláll a hűtőben.
Ecetes céklasaláta
![ecetes céklasaláta recept ok](https://kep.index.hu/1/0/3569/35691/356914/35691473_68d16457ba41474860668a6cfc61d95a_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm cékla
- 70 gramm cukor
- 2 teáskanál só
- 100 milliliter ecet (10%-os)
- 1 teáskanál köménymag
- 600 milliliter víz
Elkészítés:
A céklát mossuk meg alaposan. Főzzük, majd hámozzuk meg, szeleteljük fél centiméter vastag karikákra.
A vízbe tegyük bele a köménymagot, majd forraljuk fel, végül adjuk hozzá a cukrot, a sót és az ecetet. Aki nem szereti a köménymagot, szűrje le a vizet, aki szereti, hagyja benne nyugodtan. Kicsit hagyjuk hűlni a levet, öntsük üvegbe, majd tegyük bele a céklát. Hűtőben hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!