Krémes céklasaláta fetával és görög joghurttal – Magában és húsok mellé is tökéletes

céklasaláta görög joghurttal cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészséges és könnyed salátát készíthetsz kevés hozzávalóból, amelynek még a színe is felvidít.

A cékla az ősz egyik kedvenc zöldsége, amely nemcsak finom és változatosan felhasználható, hanem nagyon egészséges is. Tudtad, hogy még a sportteljesítményedet is fokozza? Itt olvashatsz róla bővebben, hogy milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak, ha rendszeresen fogyasztod.

A cékla nemcsak sós, hanem édes ételekbe is illik, az ízét nem változtatja meg, de a süteményt nagyon szaftossá teszi. Próbáld ki a céklás brownie-t, érezni fogod a különbséget. 

A céklát főzheted és sütheted is, utóbbi kicsit időigényesebb, viszont sokkal jobban megmaradnak benne a vitaminok, így készítsd a sütőben tökéletesre. Ehhez a salátához bárhogy készítheted, a lényeg úgyis a puha sajt és a zöldség egyvelege lesz, amelyet a görög joghurt még selymesebbé tesz. 

Céklasaláta fetával és görög joghurttal

céklasaláta görög joghurttal recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 darab cékla (nagyobb)
  • 150 milliliter görög joghurt
  • 1 teáskanál méz
  • 150 gramm feta sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozzuk meg, és főzzük puhára. Ha megpuhult, kockázzuk fel. A fetát is kockázzuk fel. A görög joghurtot keverjük össze mézzel, olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Óvatosan forgassuk össze a céklával és a fetával, majd tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük