Klasszikus Cézár-saláta húsvéti kiadásban – Maradékmentésnek sem utolsó

cézár saláta tojássa coverl
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus Cézár-salátát is hozzá lehet igazítani az ünnephez, csak egy kicsi változtatás kell hozzá.

A Cézár-salátának - bár vannak bizonytalanságok - van egy pontos receptje, amitől ha eltérünk, már nem hívhatjuk így. Ennek ellenére ez a saláta Cézár, hiszen minden benne van, ami egy klasszikus változatba kell, csak kerül bele még egy plusz hozzávaló: a keménytojás.

Húsvétkor amúgy is sok tojás fogy, úgyhogy biztosan jut majd a salátába is bőven. Az így készült saláta lehet különálló fogás, sonka mellé köret, de akár maradékmentő is.

Cézár-saláta keménytojással

cézár saláta tojással recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Öntet

  • 0.5 kávéskanál Worcestershire-szósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 1 darab szardella
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 kávéskanál fehérbors
  • 1 evőkanál parmezán (reszelt)
  • 1 darab citrom leve

Kruton

  • 3 szelet fehér kenyér
  • 0.5 kávéskanál rozmaring (őrölt)
  • 0.5 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olaj

Saláta

  • 12 levél római saláta
  • 4 darab tojás
  • 1 evőkanál parmezán (forgács)
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. Ezzel a módszerrel biztosan tökéletes állagút kapunk. 

Kruton

A kenyérszeletek héját vágjuk le, majd a kenyérbelet vágjuk kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a kakukkfüvet és a rozmaringot. Dobjuk bele a kenyérkockákat, pirítsuk meg. 

Öntet

Az öntethez a tojássárgáját a mustárral és a szardellával jól keverjük el, folyamatosan, habverővel keverve adagoljuk hozzá az olajat, amíg krémes nem lesz. A fokhagymát nyomjuk össze, adjunk hozzá sót, fehérborsot és reszelt parmezánt, majd az egészet keverjük az öntethez. Nyomjuk bele a fél citrom levét, keverjük jól össze. A végén Worcester-szósszal ízesítsük. 

A jól megmosott salátaleveleket tegyük egy tálra, öntsünk rá az öntetből, szórjunk rá a krutonból és a parmezánból, majd tegyünk rá elnegyedelt tojásokat. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük