![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Klasszikus Cézár-saláta húsvéti kiadásban – Maradékmentésnek sem utolsó
![cézár saláta tojássa coverl](https://kep.index.hu/1/0/3241/32414/324140/32414019_2485527_2370bbbcd0159853f5f6308b752beeb2_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A klasszikus Cézár-salátát is hozzá lehet igazítani az ünnephez, csak egy kicsi változtatás kell hozzá.
A Cézár-salátának - bár vannak bizonytalanságok - van egy pontos receptje, amitől ha eltérünk, már nem hívhatjuk így. Ennek ellenére ez a saláta Cézár, hiszen minden benne van, ami egy klasszikus változatba kell, csak kerül bele még egy plusz hozzávaló: a keménytojás.
Húsvétkor amúgy is sok tojás fogy, úgyhogy biztosan jut majd a salátába is bőven. Az így készült saláta lehet különálló fogás, sonka mellé köret, de akár maradékmentő is.
Cézár-saláta keménytojással
![cézár saláta tojással recept](https://kep.index.hu/1/0/3241/32414/324140/32414063_5ea5f8d2fd7e85f647dd9f4f8b9970ed_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Öntet
- 0.5 kávéskanál Worcestershire-szósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 1 darab szardella
- 3 darab tojássárgája
- 1 kávéskanál fehérbors
- 1 evőkanál parmezán (reszelt)
- 1 darab citrom leve
Kruton
- 3 szelet fehér kenyér
- 0.5 kávéskanál rozmaring (őrölt)
- 0.5 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 evőkanál olaj
Saláta
- 12 levél római saláta
- 4 darab tojás
- 1 evőkanál parmezán (forgács)
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre. Ezzel a módszerrel biztosan tökéletes állagút kapunk.
Kruton
A kenyérszeletek héját vágjuk le, majd a kenyérbelet vágjuk kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a kakukkfüvet és a rozmaringot. Dobjuk bele a kenyérkockákat, pirítsuk meg.
Öntet
Az öntethez a tojássárgáját a mustárral és a szardellával jól keverjük el, folyamatosan, habverővel keverve adagoljuk hozzá az olajat, amíg krémes nem lesz. A fokhagymát nyomjuk össze, adjunk hozzá sót, fehérborsot és reszelt parmezánt, majd az egészet keverjük az öntethez. Nyomjuk bele a fél citrom levét, keverjük jól össze. A végén Worcester-szósszal ízesítsük.
A jól megmosott salátaleveleket tegyük egy tálra, öntsünk rá az öntetből, szórjunk rá a krutonból és a parmezánból, majd tegyünk rá elnegyedelt tojásokat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!