
Chilis ropogtatnivaló cheddar sajttal gyúrva: a fűszeres tészta isteni finom

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
A kekszek színes univerzumában nem csak édes zamatút találni, sós, sajtos, sőt csípős ropogtatnivalót is kóstolhatsz.
A keksz megalkotása nem mondható strapás feladatnak, egyedüli nehézség, hogy eldöntse az ember, milyen ízű legyen a nassolnivaló. Ha már unod az édes falatokat, akkor próbálj ki egy kicsit merészebb fajta finomságot. A keksz csípve is finom, főleg akkor, ha a tésztát sajttal dúsítod. A chilis keksz magában is tökéletes, de sajttál vagy mártogatós mellé is kínálhatod, baráti beszélgetéshez tökéletes választás.
A pikáns keksz csupaszon is sütőbe kerülhet, ha azonban még izgalmasabbá tennéd, akkor kend meg tojásfehérjével és szórj rá ízlés szerint köménymagot vagy zöldfűszert.
Chilis keksz

Hozzávalók 12 darabhoz
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál chilipehely
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A lisztet, sót, chilipehelyt forgassuk egybe.
A sajtot reszeljük le, majd adjuk a lisztes keverékhez a puha vajjal és tejszínnel együtt.
Az összedolgozott tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 1 órára.
Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki keksz vagy pohár segítségével.
A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.
Fotó: Getty Images