![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Almás ciderben párolt csirkecomb – Az édes levet szívja be a hús
![Ciderben pácolt csirkecomb](https://kep.index.hu/1/0/3085/30854/308548/30854839_2368715_ed035aea08ebb2d8e58441d509119037_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha pácokban gondolkodunk, végtelen számú lehetőségünk van, hogy a húsokat szaftossá, izgalmasabb ízűvé tegyük.
A csirkemell mellett érdemes a szárnyas combjával is foglalkozni, mert isteni ételek készülnek ebből a részből is. Na, de nem úgy, hogy magában bedobáljuk a tepsibe, vagy olajban kirántjuk, hanem finom pácban kisütve a legjobb.
A gyümölcsöt nagyon szeretem húsétellel párosítani, az alma különösen jól kihozza a csirke ízeit. Ha igazán finomat szeretnénk készíteni, akkor pácoljuk a húst ciderben, vagyis erjesztett almaborban. A cidernek körülbelül annyi az alkoholtartalma, mint a sörnek, tehát nem fog megütni, de az íze remekül érvényesül a húsos fogásban.
Ciderben sütött csirkecomb
![Ciderben pácolt csirkecomb recept](https://kep.index.hu/1/0/3085/30854/308548/30854851_8dbb7c5b72421c149c814c5874aac982_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 deciliter cider
- 2 darab alma
- 1 deciliter olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat vágjuk félbe, törölgessük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk karikákra, az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a csirkecombokat, és minden oldalukat, különösen a bőrös felüket, jól pirítsuk meg, majd vegyük ki őket, tegyük egy tányérra.
A visszamaradt olajban pirítsuk meg a hagymákat, majd öntsük rá a cidert, és magas hőmérsékleten forraljuk addig, amíg a felére nem redukálódik. Tegyük bele a csirkecombokat, majd a felkockázott almákat és a kakukkfüvet is. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!