
Almás ciderben párolt csirkecomb – Az édes levet szívja be a hús

Ha pácokban gondolkodunk, végtelen számú lehetőségünk van, hogy a húsokat szaftossá, izgalmasabb ízűvé tegyük.
A csirkemell mellett érdemes a szárnyas combjával is foglalkozni, mert isteni ételek készülnek ebből a részből is. Na, de nem úgy, hogy magában bedobáljuk a tepsibe, vagy olajban kirántjuk, hanem finom pácban kisütve a legjobb.
A gyümölcsöt nagyon szeretem húsétellel párosítani, az alma különösen jól kihozza a csirke ízeit. Ha igazán finomat szeretnénk készíteni, akkor pácoljuk a húst ciderben, vagyis erjesztett almaborban. A cidernek körülbelül annyi az alkoholtartalma, mint a sörnek, tehát nem fog megütni, de az íze remekül érvényesül a húsos fogásban.
Ciderben sütött csirkecomb

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (alsó, felső)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 deciliter cider
- 2 darab alma
- 1 deciliter olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat vágjuk félbe, törölgessük szárazra, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk karikákra, az almát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a csirkecombokat, és minden oldalukat, különösen a bőrös felüket, jól pirítsuk meg, majd vegyük ki őket, tegyük egy tányérra.
A visszamaradt olajban pirítsuk meg a hagymákat, majd öntsük rá a cidert, és magas hőmérsékleten forraljuk addig, amíg a felére nem redukálódik. Tegyük bele a csirkecombokat, majd a felkockázott almákat és a kakukkfüvet is. Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!