A legfinomabb citromkrém tojás nélkül: üde és kellemesen fanyar

17
Nyomtatás
Citromkrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a citromkrém egyszerre selymes, üde, édes és savanykás: tökéletes választás palacsintára, gofrira, de akár pitét is készíthetsz belőle.

A lemon curd, azaz az angolok egyik kedvenc desszertje hagyományosan tojás és vaj felhasználásával készül, azonban ha tojásallergiád van, vagy vegán étrendet követsz, akkor az állati hozzávalók nélkül is elkészítheted a savanykás krémet.

A citrom és a cukor ebben a receptben is adott, a tojást pedig étkezési keményítő pótolja: a pudinghoz hasonlóan ebben az esetben is a keményítőtől sűrűsödik be és lesz selymes a krém, a zsiradékról pedig sűrű kókusztej gondoskodik. A kókusz miatt ne aggódj, itt is a citrom lesz az uralkodó íz, és ahhoz, hogy a desszert színben is maximálisan hozza az eredetit, adj hozzá egy késhegynyi kurkumát is.

Citromkrém tojás nélkül

Citromkrem

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 250 ml konzerves kókusztej
  • 120 ml frissen facsart citromlé
  • 200 g cukor
  • 1 csipet
  • 1.5 ek. kukoricakeményítő
  • 1 késhegynyi őrölt kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Kibontás előtt a konzerves kókusztejet alaposan rázzuk fel, hogy a sűrű krém biztosan összekeveredjen a hígabb kókuszvízzel.

Tegyünk minden hozzávalót egy kis edénybe, keverjük csomómentesre, majd alacsony hőfokon forraljuk fel. Folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig főzzük, vagy amíg egy szép sűrű krémet nem kapunk.

Öntsük hőálló edénybe, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőben tároljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon