Omlós, olasz citromos keksz: alig kell hozzá valami
Egyszerű, gyors, és bármelyik évszakban ugyanolyan finom: kevés hozzávalós nasi letisztult ízvilággal.
A lemon curd, azaz az angolok egyik kedvenc desszertje hagyományosan tojás és vaj felhasználásával készül, azonban ha tojásallergiád van, vagy vegán étrendet követsz, akkor az állati hozzávalók nélkül is elkészítheted a savanykás krémet.
A citrom és a cukor ebben a receptben is adott, a tojást pedig étkezési keményítő pótolja: a pudinghoz hasonlóan ebben az esetben is a keményítőtől sűrűsödik be és lesz selymes a krém, a zsiradékról pedig sűrű kókusztej gondoskodik. A kókusz miatt ne aggódj, itt is a citrom lesz az uralkodó íz, és ahhoz, hogy a desszert színben is maximálisan hozza az eredetit, adj hozzá egy késhegynyi kurkumát is.
Kibontás előtt a konzerves kókusztejet alaposan rázzuk fel, hogy a sűrű krém biztosan összekeveredjen a hígabb kókuszvízzel.
Tegyünk minden hozzávalót egy kis edénybe, keverjük csomómentesre, majd alacsony hőfokon forraljuk fel. Folyamatos kevergetés mellett 2-3 percig főzzük, vagy amíg egy szép sűrű krémet nem kapunk.
Öntsük hőálló edénybe, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu