Habkönnyű citromkrém vaníliapudinggal dúsítva, cseresznyével rétegezve

pohárkrém2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Szezonális gyümölccsel rétegezve igazán frissítő édességet kapsz, egy könnyed ebéd után ez a tökéletes nyári desszert.

Nagyon könnyű és friss ez a citromos pohárkrém, egy forró napon is jólesik elkanalazni. Az alapját krémsajt és vaníliapuding alkotja, de habtejszín is kerül bele, attól lesz légiesebb, lágyabb a krém.

Citromból biót érdemes beszerezni, ugyanis nem csak a levére, a héjára is szükség lesz. A rétegek közé bármilyen szezonális gyümölcsöt pakolhatsz, legyen az cseresznye, eper vagy málna. Ha szeretnéd, gyümölcs helyett valamilyen összetört kekszet is használhatsz, vajassal, kakaóssal rétegezve is isteni lesz. 

A vaníliapuding nem csak ízben ad hozzá egy pluszt a desszerthez, az állagát is javítja, kanalazható, sűrű krém lesz a végeredmény.

Citromkrém vaníliapudinggal

pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 250 milliliter tej
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor (20 g)
  • 60 milliliter citromlé
  • 2 evőkanál citromhéj
  • 175 gramm krémsajt
  • 120 gramm porcukor
  • 200 gramm habtejszín
  • 300 gramm cseresznye
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverjük csomómentesre a pudingporral, majd alacsony láng felett főzzük sűrűre folyamatos kevergetés közben. Húzzuk le a tűzről, fedjük le fóliával, hogy ne legyen bőrös a teteje, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémsajtot, a porcukrot, a citrom levét és héját robotgéppel keverjük krémesre. Ha kihűlt a puding, azt is keverjük el benne, dolgozzuk a krémbe.

Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt, majd forgassuk a krémsajtos-pudingos krémbe. 

A cseresznyét magozzuk ki.

Készítsünk elő 4 darab fagylaltkelyhet vagy tálkát, majd kanalazzunk mindegyikbe citromkrémet, nagyjából a tálka feléig. Utána jöhet rá 4-5 szem cseresznye, ismét egy réteg krém, zárásként pedig szintén cseresznye.

Jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük