Álomfinom citromos brownie: édes mázzal megkoronázva az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az amerikaiak kedvenc kevert sütije nem csak csokisan finom, fehér tésztával és a citrom fanyarságával is csodás.
A brownie trükkös kevert sütemény, akkor jó, ha nincs túlsütve, belül lágy, ragacsos a tésztája. A brownie sokféle ízben készülhet, lehet sötét vagy fehér. Érdemes az íz mellett a textúrával is játszani, a csokis tésztában durvára darabolt dió roppanhat, a fehér változatba piros gyümölcsöt csempéssz.
A kevert jellegű finomság tetejére krémet is simíthatsz, kedvedre döntsd el, hogy édesebb vagy savanykásabb mázzal dolgoznál. Mivel ez egy enyhén citromos változat, csak 2 darab citrom kell a masszába, ha szeretnéd intenzívebben érezni a gyümölcs fanyarságát, akkor növeld a mennyiségét. A finomság fehér mázzal borítva teljes értékű, nemcsak a látvány miatt, hanem mert ízben is pluszt ad a sütihez. Itt is szabad kezet kapsz, lehet a máz is citromos, de nélküle is készülhet, úgy picit édesebb lesz.
Citromos brownie fehér mázzal
Hozzávalók 6 személyre
Brownie:
- 225 g vaj
- 1 darab citrom
- 250 g barna cukor
- 2 darab tojás
- 1 darab tojássárgája
- 280 g finomliszt
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál sütőpor
Fehér máz:
- 1 bögre porcukor
- 2 evőkanál citromlé vagy víz
Elkészítés:
Az olvasztott vajat tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és facsart levét, cukrot, tojást (egyenként), tojássárgáját, keverjük alaposan össze az alapanyagokat.
A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, sütőport, majd forgassuk egybe, utána a száraz alapanyagokat a nedvessel dolgozzuk össze.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (közepes méretű). 180 fokosra előmelegített sütőben süssük 25-30 perc alatt aranybarnára.
Máz:
A porcukrot a választott folyadékkal (víz vagy citromlé) keverjük ki, majd a kihűlt tésztára kenjük rá.
Fotó: Getty Images