Frissítő almás répasaláta: a citromos öntet a lelke
Ez a könnyed saláta egyszerű alapanyagokból készül, gyors és üde, önmagában vagy köretként is tökéletes fogás.
Ha valami friss, de tartalmas salátareceptet keresel, ez a csicseriborsós a tökéletes választás, fehérjében és rostban gazdag, így garantáltan eltelít. A hüvelyes mellé lédús, édes paradicsom és uborka kerül, a petrezselyem és a citromlé pedig frissebbé teszik az összhatást.
Mivel konzerves csicserit használunk, gyorsan és egyszerűen összedobható ez a recept, de ha picit több időd van, érdemes szárazból készíteni, úgy még finomabb lesz. A kész salátát kínáld sült húsok mellé, de grillezéshez is tökéletes lesz!
A csicseriborsóról öntsük le a levet, öblítsük át, csöpögtessük le.
Az uborkát mossuk meg, vágjuk hosszában félbe, majd szeletekre. A paradicsomot öblítsük át, vágjuk kockákra. A lila hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra a petrezselyemmel együtt.
Az előkészített zöldségeket és zöldfűszert keverjük össze egy nagy tálban.
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le, keverjük össze az olívaolajjal, citromlével és a fűszerekkel.
Öntsük a dresszinget a salátára, forgassuk egybe, kóstoljuk meg, sózzuk. Tegyük hűtőbe 1-2 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu