
Citromos-fokhagymás pácban sült csirkecomb: szaftos és omlós lesz a hús

Picit pikáns, kicsit fanyar és nagyon frissítő ez a marinád, combot, de akár csirkemellet is pácolhatsz bele, sokkal puhább és finomabb lesz a hús.
A legegyszerűbb csirkecombból is mennyei ételt készíthetsz, ha izgalmas, fűszeres pácban hagyod állni sütés előtt. Ha már nyár, akkor grillezés, úgy lesz a legfinomabb a hús, ha tűzön sütöd, de természetesen serpenyőben vagy sütőben is készülhet.
Nyáron a friss, picit fanyar ízeket kívánjuk, így ebbe a pácba citromlé, citromhéj és oregánó került. A marinádtól nem csak finomabb lesz a hús, sokkal omlósabb is, egész biztosan nem szárad majd ki.
Ha filével dolgozol, sokkal előbb megsül a hús, de csontos combot is használhatsz, viszont annak több időre van szüksége, míg elkészül.
Citromos-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók 8 személyre
- 8 darab csirkecombfilé
- 120 ml alaplé
- 1 darab citrom héja
- 3 ek citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk oregánó
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjünk össze mindent egy kis tálban – a combon kívül. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a combokat egy nagy tálba, majd öntsük rájuk a pácot. Forgassuk egybe. Fedjük le a tálat, majd tegyük legalább 2 órára a hűtőbe.
Sütés előtt vegyük ki a pácból a húst, csöpögtessük le róla. Grillen oldalanként nagyjából 5-5 percig süssük a combokat, míg belül is átsülnek teljesen.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!