7 karcsúsító, mégis finom köret krumpli helyett – Rostdús, laktató falatok
Milyen köret passzol a diétás étrendhez?
A karácsonyi lakomák után jólesnek a könnyű, vitamindús, rostban gazdag ételek: ilyenkor jöhet jól ez a citromos kelbimbósaláta. Az elkészítése gyerekjáték, a munka legnagyobb részét a kelbimbó előkészítése teszi ki, a többit már a sütő végzi.
A hab a tortán a citrusos-fokhagymás öntet, amellyel a zöldség összesül, sütés után pedig pirított mandula is kerül rá. Salátaként és köretként is fogyaszthatod, és még a szilveszteri menübe is beillesztheted.
A kelbimbót tisztítsuk meg a külső, sérült levelektől, a nagyobbakat vágjuk félbe, és tegyük nagyobb tálba.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét és héját, a fokhagymát, a juharszirupot, a sót és borsot, locsoljuk a kelbimbóra, és alaposan forgassuk össze vele.
Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Vegyük le a fóliát, emeljük a hőfokot 200-ra, és további 10 perc alatt kissé pirítsuk meg a kelbimbókat.
Szedjük tálba és szórjuk meg a szeletelt mandulával.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu