Frissítő kelbimbósaláta citrommal: könnyed választás a nehéz ételek után

2
Nyomtatás
Citromos-kelbimbo-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a kelbimbósaláta igazi könnyed fogás a karácsonyi zsíros ételek után, ráadásul nagyon egészséges is: citromtól különleges.

A karácsonyi lakomák után jólesnek a könnyű, vitamindús, rostban gazdag ételek: ilyenkor jöhet jól ez a citromos kelbimbósaláta. Az elkészítése gyerekjáték, a munka legnagyobb részét a kelbimbó előkészítése teszi ki, a többit már a sütő végzi.

A hab a tortán a citrusos-fokhagymás öntet, amellyel a zöldség összesül, sütés után pedig pirított mandula is kerül rá. Salátaként és köretként is fogyaszthatod, és még a szilveszteri menübe is beillesztheted.

Citromos kelbimbósaláta

Citromos-kelbimbo

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 g kelbimbó
  • 4 ek. olívaolaj
  • 0.5 közepes biocitrom leve és reszelt héja
  • 3 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 1 ek. juharszirup (vagy méz)
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 2 ek. pirított szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót tisztítsuk meg a külső, sérült levelektől, a nagyobbakat vágjuk félbe, és tegyük nagyobb tálba.

Egy kisebb tálkában keverjük össze az olívaolajat, a citrom levét és héját, a fokhagymát, a juharszirupot, a sót és borsot, locsoljuk a kelbimbóra, és alaposan forgassuk össze vele.

Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, takarjuk le alufóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Vegyük le a fóliát, emeljük a hőfokot 200-ra, és további 10 perc alatt kissé pirítsuk meg a kelbimbókat.

Szedjük tálba és szórjuk meg a szeletelt mandulával.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon