Fokhagymás sült kelbimbó: tökéletes köret kevés munkával
A sült kelbimbó egyszerű finomság, mely ízében kicsit sem mondható unalmasnak. Próbáld ki sültek mellé vagy mártogatóssal.
A kelbimbó egészséges zöldség: apró mérete ne tévesszen meg, sok-sok áldásos tulajdonsággal rendelkezik. Bővelkedik C- és K-vitaminban, rákellenes és még gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ezt a zöldet érdemes lenne gyakrabban fogyasztani: párolva, főzve vagy sütve akár izgalmas saláta is készíthető belőle.
Így még finomabb!
A sült kelbimbóra bátran szórhatsz reszelt parmezánt, remek párost alkot a zölddel. A tüzes ízek kedvelői chilipehellyel is fűszerezhetik a mini káposztát. Mennyei hús mellé, mártogatóssal és még főzelékkel is kipróbálható.
Fokhagymás sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg kelbimbó
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 2 evőkanál citromlé
- 50 ml olaj
Elkészítés:
A kelbimbót alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, ha szeretnénk. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymával, citromlével és olajjal.
A fűszeres kelbimbót tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütésnél vegyük figyelembe a sütőnket, fél szemünk legyen rajta. Előfordulhat, hogy hamarabb pirulásnak indul a zöldség, vagy több időt igényel.)
-
2024-01-23 08:52:01
-
2024-01-09 10:16:01
-
2023-12-13 09:36:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!