Fokhagymás sült kelbimbó: tökéletes köret kevés munkával

Fokhagymás sült kelbimbó cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült kelbimbó egyszerű finomság, mely ízében kicsit sem mondható unalmasnak. Próbáld ki sültek mellé vagy mártogatóssal.

A kelbimbó egészséges zöldség: apró mérete ne tévesszen meg, sok-sok áldásos tulajdonsággal rendelkezik. Bővelkedik C- és K-vitaminban, rákellenes és még gyulladáscsökkentő hatással is bír. Ezt a zöldet érdemes lenne gyakrabban fogyasztani: párolva, főzve vagy sütve akár izgalmas saláta is készíthető belőle.

Így még finomabb!

A sült kelbimbóra bátran szórhatsz reszelt parmezánt, remek párost alkot a zölddel. A tüzes ízek kedvelői chilipehellyel is fűszerezhetik a mini káposztát. Mennyei hús mellé, mártogatóssal és még főzelékkel is kipróbálható.

Fokhagymás sült kelbimbó

Fokhagymás sült kelbimbó  ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg kelbimbó
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 50 ml olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbót alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, ha szeretnénk. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymával, citromlével és olajjal.

A fűszeres kelbimbót tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütésnél vegyük figyelembe a sütőnket, fél szemünk legyen rajta. Előfordulhat, hogy hamarabb pirulásnak indul a zöldség, vagy több időt igényel.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük