Könnyű, frissítő tépősaláta rengeteg citrommal: a keménysajt a lelke

12
Nyomtatás
parmezanos-salata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a különleges, üde saláta szinte bármilyen ételt feldob, annyira friss és könnyed, hogy öröm belőle minden falat.

Nyáron nem kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, viszont egy könnyed, üde, színes saláta bármikor jólesik. Az alábbi recept a citromtól frissítő, az olasz keménysajttól pedig karakteres, és bár alig valamiből készül, nagyon izgalmas az összhatás.

Az alapja lollo, avagy tépősaláta, amit úgy határozhatnánk meg, mint a jégsaláta és a fejes saláta szerelemgyerekét. Önmagában nem olyan karakteres az íze, de intenzív ízű kiegészítőkkel keverve tökéletes lesz.

Mivel ennek a salátának a citrom és a sajt a lelke, nem mindegy, milyet veszel belőlük: a citrom legyen bio, ugyanis a héjára is szükség lesz, a sajt pedig szigorúan grana padano, az épp elég erőteljes ízű, mégsem ural le minden mást.

Citromos tépősaláta

parmezanos-salata

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db tépősaláta (lollo)
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db biocitrom héja
  • 80 ml citromlé
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 90 g grana padano
Recept idők

Elkészítés:

A tépősalátát egy éles késsel vágjuk csíkokra. Alaposan öblítsük át, majd csöpögtessük le.

A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki. A sajtot reszeljük le.

Tegyük a hagymát és a citromhéjat egy salátástálba, szórjunk rájuk 1-2 csipet sót, keverjük egybe. Adjuk hozzá a salátát és a grana padanót is.

Egy befőttesüvegben rázzuk össze a citromlevet, az olívaolajat és ízlés szerint sót és borsot.

Öntsük a dresszinget a salátára, forgassuk egybe. Rögtön kínáljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon