Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

1
Nyomtatás
pesztos-teszta-spargaval
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A spárgaszezon beköszöntével temérdek receptötlet kerül ismét a látómezőnkbe: ezúttal egy krémes, citromos tésztát mutatunk.

A spárga, amennyire egyszerű zöldségnek tűnik, olyannyira sokféleképpen variálható. Készülhet belőle előétel, főétel, leves és vendégvárós fogás is.

A mi választásunk most egy tésztás ételre esett, amelyben a friss spárga petrezselyemmel, citrommal és a pisztácia különleges, aromás ízével keveredik. Villámgyorsan elkészül, és igazi tavaszi kedvenc lesz belőle.

Citromos tészta spárgával

pesztos-teszta-spargaval

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g spárga
  • 60 g pisztácia
  • 2 ek. citromlé
  • 30 g petrezselyem
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 360 g fusilli
  • 100 g zöldborsó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű fazékban forraljunk fel vizet fél teáskanál sóval.

A spárgát mossuk meg, majd vágjuk le a végeiket. A spárgákat aprítsuk fel kisebb darabokra.

Adjuk hozzá a forrásban lévő, sós vízhez kb. 5 percre, és blansírozzuk meg őket. Ezután szűrjük le, majd gyorsan tegyük hideg víz alá, hogy megakadályozzuk a további főzési folyamatot.

A zöldborsóval hasonlóan járjunk el, mint a spárgával, és blansírozzuk meg a fentebb írtak szerint.

Vegyünk elő egy nagy lábast, amiben ismét forraljunk fel sós vizet, ezúttal egy teáskanál sóval. A forrásban lévő vízhez adjuk hozzá a tésztát, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg. A tészta főzővizéből egy pohárnyit tegyünk félre.

A héj nélküli pisztáciát tegyük bele az aprítógépbe és aprítsuk fel.

Adjuk hozzá a főtt spárgát (de kb. az egynegyedét tegyük félre), a fokhagymát, a citrom levét, a petrezselymet, az olívaolajat, illetve ízlés szerint sót és borsot is.

Pürésítsük az egészet szép simára. Ha szükséges, utólag is nyugodtan fűszerezhetjük még.

A főtt tésztát szűrjük le, majd egy nagy tálban keverjük össze a szósszal. Adjuk hozzá a zöldborsót is.

Ha nem elég szaftos, adjuk hozzá a főzővíz egy részét.

Az elkészült selymes és szaftos tésztát melegen tálaljuk, reszelt parmezánnal és a megmaradt spárgahegyekkel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon