
Laktató, mégis könnyed a Cobb-saláta: nem nehezíti el a gyomrodat

Tele van vitaminnal és fehérjével ez a tartalmas saláta, ennél tökéletesebb nyári ebédet elképzelni sem tudnánk.
Ha valami könnyed, mégis laktató fogásra vágysz, ami a nagy melegben sem nehezíti el a gyomrodat, próbáld ki a Cobb-salátát. Zöldség, tojás és hús is gazdagítja, így tényleg tartalmas, biztosan nem maradsz utána éhes, mégsem zsíros vagy nehéz.
A saláta alapját paradicsom, avokádó és római saláta képezi, de nagyon fontos eleme a főtt tojás, a csirke és a bacon is. Utóbbi el is hagyható, ha még könnyedebb ételre vágysz. Grillszezonban a csirkét tűzön érdemes sütni, hamar elkészül és nagyon jó füstös íze lesz.
Az öntet is fontos szereplő, amelyben a méz és a mustár dominál, de lényeges a jó minőségű olívaolaj és vörösborecet is.
Cobb-saláta

Hozzávalók 4 személyre
Saláta:
- 1 fej római saláta
- 2 darab csirkemellfilé
- 6 szelet bacon
- 4 darab tojás
- 250 gramm koktélparadicsom
- 2 darab avokádó
- 120 gramm kéksajt
- ízlés szerint só, bors
Öntet:
- 120 ml extraszűz olívaolaj
- 60 ml vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk méz
- 1 tk dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A salátát szedjük leveleire, mossuk meg. A koktélparadicsomot mossuk meg, vágjuk félbe. Az avokádónak kanalazzuk ki a húsát, vágjuk szeletekre.
A csirkemelleket vágjuk hosszában félbe, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben vagy grillen süssük meg őket. Ha kész van, vágjuk falatnyi darabokra.
Amíg sül a hús, főzzük meg a tojásokat. Forrástól számítva 10 percig főzzük, keménytojásra van szükségünk. Szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, pucoljuk meg, majd vágjuk őket négybe.
A bacont süssük ropogósra egy serpenyőben, vágjuk apróra.
Az öntet hozzávalóit keverjük egybe.
Osszuk szét a salátaleveleket 4 tányér között, majd mehet rájuk csirke, bacon, avokádó, paradicsom, tojás. Locsoljunk a saláta tetejére az öntetből, majd szórjuk meg kéksajttal. Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!