Hűsítő cseresznyés fagyi tejmentesen: sok friss gyümölcs az alapja

5
cseresznye-sorbet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cseresznyefagyi egy frissítő és könnyű desszert, amely nemcsak ízében, de színében is élénk és karakteres. Ráadásul ez a változat tej nélkül készül.

Még tart a cseresznyeszezon, így a megannyi sütemény mellett egy finom cseresznyés fagylaltról se feledkezz meg. Az édes és lédús cseresznyéből készülő fagylalt ráadásul ezúttal tej nélkül kerül a terítékre, így ha te sem szívesen kockáztatsz a nagy melegben a tejes fagyikkal, úgy itt a tökéletes megoldás!

Csupán néhány hozzávalóból készül, amelyben főleg a cseresznye jut domináns szerephez, de kerül még bele víz, egy kis só és lime-lé is.  

Cseresznyefagyi

cseresznye-sorbet

Hozzávalók 1 liter

  • 1 kg cseresznye
  • 200 g cukor
  • 240 ml víz
  • 3 tk. lime-lé
  • 0.5 tk.
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki, majd fagyasszuk le pár óra alatt. 

Készítsünk el egy egyszerű szirupot a fagyihoz. Ehhez keverjük össze a cukrot és a vizet egy kis serpenyőben. Melegítsük közepes lángon, időnként keverjük meg és addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ez kb. 3-5 percet vesz igénybe.

Ha elkészült, tegyük félre és hűtsük le.

A fagyasztott cseresznyét tegyük egy nagy teljesítményű turmixgépbe, adjuk hozzá a kihűlt szirupot, a lime levét, a sót és dolgozzuk simára. A megfelelő állag elérése végett adhatunk hozzá egy dl meleg vizet is.

A kész fagyialapot egy szűrőn szűrjük le, hogy a héjdarabok fennakadhassanak és ne kerüljenek a fagylaltba. 

Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, és ha igen, vagy esetleg már túl édes is az ízlésünknek, adjunk hozzá egy kis lime-levet. Ha pedig nem lenne elég édes, akkor egy kis cukorsziruppal még segíthetünk az ízeken.

Ezután porciózzuk ki a sorbet-t kisebb tálkákba, vagy akár az egészet egy nagy dobozba, és tegyük be a fagyasztóba 2-4 órára.

A hűtést követően a sorbet már tálalható is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon