Házi jégkrém sárgadinnyével: mézes-citrusos receptet mutatunk
A mézédes dinnye tökéletes választás, ha jégkrémről van szó, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.
A forró nyári napokon a legtöbben csak valami hidegre vágynak, legyen az akár egy limonádé, akár egy friss saláta hideg öntettel, vagy egy gombóc finom fagylalt. Éppen ez a gondolat ihlette meg bennem a házi sorbet ötletét is, amelyhez a kedvenc gyümölcseimet, a narancsot és a málnát használtam fel.
Ennek a receptnek a különlegessége az egyszerűségében rejlik, ugyanis csupán 4 összetevőre van hozzá szükség, és alig 20 perc alatt elkészítheted. A narancs, a málna és a citromlé is mind frissen kerül a sorbet-ba, az édességről pedig a juharszirup fog gondoskodni.
A narancsok felső 1/4 részét vágjuk le, majd vájjuk ki a héjból a gyümölcshúst egy kanállal. Az ép héjakat ne dobjuk ki, hanem tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rájuk.
A kivájt húst daraboljuk fel, dobjuk bele egy turmixgépbe. A málnát mossuk meg, és szintén adjuk hozzá a turmixgépben várakozó narancsokhoz.
Turmixoljuk le az egészet, majd öntsük jégkockatartóba a sorbet-alapot. Tegyük egy éjszakára a fagyasztóba.
Másnap a megfagyott sorbet-kockákat tegyük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a juharszirupot és a citromlevet (opcionális).
Nagy sebességgel turmixoljuk össze az egészet, amíg szép, homogén állagú nem lesz (3-4 perc).
Ezután tegyük fagyasztásra alkalmas dobozba, majd fagyasszuk le pár órára.
Az elkészült sorbet-t stílusosan kínáljuk a narancsok héjában.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors