Cseresznyés muffin vaníliás tésztával: gyors gyümölcsös desszert

3
Nyomtatás
Cseresznyes-muffin-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Válaszd ezt a receptet, és készítsd el az egyik legfinomabb gyümölcsös muffint: a puha vaníliás tésztába roppanós cseresznye sül.

Ezzel a muffinnal nagyon könnyű dolgod lesz, hiszen egyszerű kevert tészta az alapja, és egyetlen tálban összeállíthatod. A puha, vaníliás tésztát roppanós, lédús cseresznye egészíti ki, és együtt tökéletes összhangot alkotnak.

A desszert érdekessége, hogy nem tartalmaz tojást és tejtermékeket, így növényi étrendbe is beillesztheted. Ha pedig más gyümölccsel is kipróbálnád, akkor a cseresznyét cseréld meggyre, eperre vagy akár barackra.

Cseresznyés muffin

Cseresznyes-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 250 g finomliszt
  • 120 g barna cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 200 ml szójaital vagy más növényi ital
  • 120 ml napraforgóolaj
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 250 g cseresznye kimagozva, feldarabolva
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a szójaitalt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot.

Dolgozzuk össze a hozzávalókat (arra azonban figyeljünk, hogy a tésztát ne keverjük túl sokáig, különben lapos maradhat a muffin), majd óvatosan forgassuk bele a feldarabolt cseresznyét is. Béleljünk ki egy muffinformát muffinpapírral, és osszuk szét közöttük a tésztát.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.

Néhány percig hagyjuk a muffinokat a sütőformában hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon