
Pillekönnyű, szaftos kevert süti cseresznyével: a tésztájába tejföl is kerül
Ahogy érnek a gyümölcsök, az egyszerű kevert sütit is sokféleképpen készítheted el. Cseresznyés változatban is isteni finom.
Ezzel a muffinnal nagyon könnyű dolgod lesz, hiszen egyszerű kevert tészta az alapja, és egyetlen tálban összeállíthatod. A puha, vaníliás tésztát roppanós, lédús cseresznye egészíti ki, és együtt tökéletes összhangot alkotnak.
A desszert érdekessége, hogy nem tartalmaz tojást és tejtermékeket, így növényi étrendbe is beillesztheted. Ha pedig más gyümölccsel is kipróbálnád, akkor a cseresznyét cseréld meggyre, eperre vagy akár barackra.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a szójaitalt, az olajat, a citromlevet és a vaníliakivonatot.
Dolgozzuk össze a hozzávalókat (arra azonban figyeljünk, hogy a tésztát ne keverjük túl sokáig, különben lapos maradhat a muffin), majd óvatosan forgassuk bele a feldarabolt cseresznyét is. Béleljünk ki egy muffinformát muffinpapírral, és osszuk szét közöttük a tésztát.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
Néhány percig hagyjuk a muffinokat a sütőformában hűlni, majd szedjük hűtőrácsra, és teljes kihűlés után fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu