Pofonegyszerű cseresznyebefőtt tartósítószer nélkül - Így tedd el télire
Nagyobb felhajtás nélkül is készíthetsz zamatos, sokáig elálló cseresznyebefőttet!
Régen a menzán az egyik ikonikus fogás a meggyszósz volt, melyet sült hús mellé kínáltak. Ezt sokkal élvezhetőbb formában, cseresznyével is el lehet készíteni, ha pedig inkább desszertet koronáznál meg vele, főzz belőle édes szirupot.
A finomságot bármilyen édességre rákanalazhatod, mindent feldob, legyen az pohárkrém, sajttorta, palacsinta vagy vaníliafagylalt. Ha különlegesebbre vennéd, akkor a szirup készítésénél 1-2 evőkanál cseresznyelikőr vagy pálinka is kerülhet a gyümölcs mellé.
A kimagozott cseresznyét a vajjal és a cukorral együtt tegyük lábasba, majd kezdjük el felmelegíteni. Addig főzzük, míg a cseresznye picit összeesik, levet ereszt, szirupos, picit ragacsos nem lesz a gyümölcsöt körülvevő szósz.
Rögtön, melegen is kínálható fagyi vagy süti mellé.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu