Csípősre pácolt csirkecombok a grillre: a jalapenótól nagyon karakteres lesz

csikecombcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A zamatos, nagyon tüzes ízvilágú csirkecombok hihetetlenül egyszerűen készülnek, csak bekeverjük a pácot, beleforgatjuk a húst, majd hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A csípős szósz - amiben a hús pihenni fog - nagyon hasonlít a karibi Jerk Csirke pácához, ami Jamaicában nagyon népszerű étel. A karakteres pácba jócskán kerülnek fűszerek, nagyon intenzív ízű, ha bírjuk a csípőset, akkor jalapeno helyett chilipaprikát is használhatunk.

A pácba a csirke bármelyik része belekerülhet, a húst grillsütőn a legjobb elkészíteni. Ha azonban nem tudunk a szabadban sütögetni, akkor serpenyőben is megsüthetjük a csirkerészeket - hogy szebb színük legyen és még porhanyósabb legyen a hús, toljuk pár percre előmelegített sütőbe is. Saláták, krumplis vagy rizses köretek mellé kínáljuk.

Csípősre pácolt csirkecombok

csirkecombct

Hozzávalók 6 darabhoz:

A húshoz:

  • 6 darab csirkecomb

A páchoz:

  • 3 evőkanál Worcestershire szósz
  • 2 darab jalapeno paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 2 teáskanál szegfűbors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz a hozzávalókat egy tálba öntjük és kikeverjük, a jalapeno paprikát finomra vágva keverjük az olajhoz és a fűszerekhez. A combokat alaposan forgassuk bele a pácba, fedjük le, majd 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A legjobb, ha egy teljes éjszakát pihen a hús a pácban.

A combokat forró serpenyőben vagy grillen - ha szükséges, még egy kis olajjal megöntözve - aranybarnára sütjük. 

Ha serpenyőben készítettük, utána még tepsibe helyezzük, ráöntjük a serpenyőben maradt zsiradékot a húsra, illetve ha maradt páclé, az is mehet rá. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Sütésnél legyünk résen, nehogy odaégjen a hús - lehet, 6 perc is bőven elég lesz neki.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük