
Csípősre pácolt csirkecombok a grillre: a jalapenótól nagyon karakteres lesz

A zamatos, nagyon tüzes ízvilágú csirkecombok hihetetlenül egyszerűen készülnek, csak bekeverjük a pácot, beleforgatjuk a húst, majd hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A csípős szósz - amiben a hús pihenni fog - nagyon hasonlít a karibi Jerk Csirke pácához, ami Jamaicában nagyon népszerű étel. A karakteres pácba jócskán kerülnek fűszerek, nagyon intenzív ízű, ha bírjuk a csípőset, akkor jalapeno helyett chilipaprikát is használhatunk.
A pácba a csirke bármelyik része belekerülhet, a húst grillsütőn a legjobb elkészíteni. Ha azonban nem tudunk a szabadban sütögetni, akkor serpenyőben is megsüthetjük a csirkerészeket - hogy szebb színük legyen és még porhanyósabb legyen a hús, toljuk pár percre előmelegített sütőbe is. Saláták, krumplis vagy rizses köretek mellé kínáljuk.
Csípősre pácolt csirkecombok

Hozzávalók 6 darabhoz
A húshoz:
- 6 darab csirkecomb
A páchoz:
- 3 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 darab jalapeno paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 2 teáskanál szegfűbors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fekete bors
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A páchoz a hozzávalókat egy tálba öntjük és kikeverjük, a jalapeno paprikát finomra vágva keverjük az olajhoz és a fűszerekhez. A combokat alaposan forgassuk bele a pácba, fedjük le, majd 2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. A legjobb, ha egy teljes éjszakát pihen a hús a pácban.
A combokat forró serpenyőben vagy grillen - ha szükséges, még egy kis olajjal megöntözve - aranybarnára sütjük.
Ha serpenyőben készítettük, utána még tepsibe helyezzük, ráöntjük a serpenyőben maradt zsiradékot a húsra, illetve ha maradt páclé, az is mehet rá. 180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Sütésnél legyünk résen, nehogy odaégjen a hús - lehet, 6 perc is bőven elég lesz neki.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!