
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
A fügelekvárt nem lehet nem szeretni, egy szelet kenyeret is megkoronáz, de süteményeket is feldobhatsz vele.
A fügét nemegyszer említik a Bibliában, gondoljunk csak a bűnbeesésre, ami után Ádám és Éva a fügefa levelével takarták el a meztelenségüket, de még bőven lehetne különböző történeteket említeni. A füge ősi csemege, mézédes és áldásos a szervezetre nézve. Nyersen és aszalva is finom, és persze sütés, főzés során is ajánlott próbára tenni.
A különleges finomság remekül harmonizál a fűszeres húsokkal. Nem kell túlgondolni, csirkecombbal együtt sütve pompás fogást dobhatsz belőle össze, mely még kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog, hisz az étel megalkotása nem jár sok munkával.
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután a combokat helyezzük tepsire, szórjuk meg rozmaringgal, és tegyük mellé a félbe vagy negyedekre vágott fügét.
A hús és a füge alá öntsünk kevés vizet (kb. 1 decit), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre, vagy míg át nem sül a belseje. (A húst félidőnél fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
@sobors.hu