Mézédes füge csirkecombbal együtt sütve: éttermi fogás otthon, egyszerűen

Csirkecomb fügével cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különleges gyümölcs nem csak nyersen fogyasztva mennyei, sütemények és húsételek készítésénél is remek választás.

A fügét nemegyszer említik a Bibliában, gondoljunk csak a bűnbeesésre, ami után Ádám és Éva a fügefa levelével takarták el a meztelenségüket, de még bőven lehetne különböző történeteket említeni. A füge ősi csemege, mézédes és áldásos a szervezetre nézve. Nyersen és aszalva is finom, és persze sütés, főzés során is ajánlott próbára tenni.

A különleges finomság remekül harmonizál a fűszeres húsokkal. Nem kell túlgondolni, csirkecombbal együtt sütve pompás fogást dobhatsz belőle össze, mely még kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog, hisz az étel megalkotása nem jár sok munkával.

Csirkecomb fügével

Csirkecomb fügévelct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • kevés olaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 12 darab füge
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután a combokat helyezzük tepsire, szórjuk meg rozmaringgal, és tegyük mellé a félbe vagy negyedekre vágott fügét.

A hús és a füge alá öntsünk kevés vizet (kb. 1 decit), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre, vagy míg át nem sül a belseje. (A húst félidőnél fordítsuk meg.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük