
Mézédes füge csirkecombbal együtt sütve: éttermi fogás otthon, egyszerűen

A különleges gyümölcs nem csak nyersen fogyasztva mennyei, sütemények és húsételek készítésénél is remek választás.
A fügét nemegyszer említik a Bibliában, gondoljunk csak a bűnbeesésre, ami után Ádám és Éva a fügefa levelével takarták el a meztelenségüket, de még bőven lehetne különböző történeteket említeni. A füge ősi csemege, mézédes és áldásos a szervezetre nézve. Nyersen és aszalva is finom, és persze sütés, főzés során is ajánlott próbára tenni.
A különleges finomság remekül harmonizál a fűszeres húsokkal. Nem kell túlgondolni, csirkecombbal együtt sütve pompás fogást dobhatsz belőle össze, mely még kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog, hisz az étel megalkotása nem jár sok munkával.
-
2023-09-17 07:52:02
-
2023-09-09 08:36:02
-
2023-09-08 07:32:01
Csirkecomb fügével

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- kevés olaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 12 darab füge
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, majd serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán süssük 8-10 percig. Ezután a combokat helyezzük tepsire, szórjuk meg rozmaringgal, és tegyük mellé a félbe vagy negyedekre vágott fügét.
A hús és a füge alá öntsünk kevés vizet (kb. 1 decit), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-35 percre, vagy míg át nem sül a belseje. (A húst félidőnél fordítsuk meg.)
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!