![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyed csirkeleves póréhagymával dúsítva – Laktat, de nem terheli meg a gyomrod
![csirkés póréhagyma leves cover](https://kep.index.hu/1/0/4081/40812/408120/40812039_3114467_5db1d8ab73bc9d30d33a34b498990399_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha tartalmas, melengető, de mégsem nehéz levesre vágysz, akkor ez a csirkés fogás biztosan jó választás lesz.
Bár a krémlevesek nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a téli időszakban, egy idő után telítődhetsz a zsíros, tejszínes fogásoktól. A téli klasszikus, a sütőtökkrémleves is ilyen, utána legfeljebb egy kis édesség fér majd a gyomrodba.
Ha szereted a hagyma ízét, és laktatóbb levesekre vágysz, akkor a póréhagymából is érdemes krémlevest főznöd. A póréhagyma egész évben kapható, és jóval enyhébb és édeskésebb az íze, mint a vörösé, így a gyomrodat sem terheli annyira. A póréhagyma remek vas-, kalcium-, kálium-, cink-, mangán- és szelénforrás is.
Ha húst is tennél a levesbe, akkor csirkemellel dúsítsd, viszont ne hagyományosan, tejszínesen főzd, hanem inkább egy kevés kókusztejjel sűrítsd.
Csirkeleves póréhagymával
![csirkés póréhagyma leves recept](https://kep.index.hu/1/0/4081/40812/408120/40812051_9219cc439ea0164178e8bf7987aad514_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 fej hagyma (közepes)
- 3 szelet bacon
- 2 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál rozmaring (őrölt)
- 0.5 darab citrom vagy lime leve
- 1.4 liter csirkealaplé
- 2 szelet csirkemell
- 400 milliliter kókusztej
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem
- 1.5 evőkanál olaj
Elkészítés:
A hagymát vágjuk egészen apróra, a póréhagymát szeleteljük fel vékonyan, a bacont is kockázzuk fel, a fokhagymát vágjuk egészen finomra, a csirkemellet vékony szeletekre.
Egy nagyobb lábasban melegítsünk olajat, tegyük rá a hagymát és a bacont, pirítsuk meg. Ezután tegyük rá a fokhagymát és a póréhagyma-karikákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a rozmaringot, nyomjuk rá a citromlevet (vagy a lime levét), majd öntsük fel az alaplével. Ezután tegyük bele a csirkemellszeleteket is, majd várjuk meg, míg felforr. Ekkor vegyük lejjebb az erősséget, fedjük le, és főzzük 40 percig. Az utolsó 5 percben keverjük hozzá a kókusztejet, sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint összevágott petrezselyemmel díszítsük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!