
Omlós csirkemell paradicsomos-paprikás raguval – Kaliforniai paprika kerül a lecsóba

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
A lecsós ragu a legegyszerűbb csirkemellet is feldobja, most sima zöldpaprika helyett kaliforniait tettünk bele.
A csirkemell és a lecsó találkozásából csak jó dolgok születhetnek. Ebben az időszakban a lecsó szinte kötelező étel, csirkemell meg - általában - úgyis van otthon bármilyen eshetőségre, úgyhogy akár össze is párosíthatjuk őket.
A hagyományos lecsótól kicsit eltérően kaliforniai paprika lesz az egyik alapanyag, ez a fajta jóval húsosabb, így a roppanóssága is megmarad.
Csirkemell paradicsomos-paprikás raguval

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell
- 50 gramm vaj
- 3 darab kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma
- 4 darab paradicsom
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
Egy serpenyőben melegítsünk vajat, pirítsuk meg a megtisztított csirkemelleket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpirult, vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
A hagymát, a paprikát és a paradicsomot szeleteljük fel.
Egy másik serpenyőben hevítsünk olajat, először a hagymát dinszteljük meg, aztán tegyük rá a paprikát, a paradicsomot és a petrezselymet is. Vegyük le az erősséget, takarjuk le és pároljuk 15 percig. Utána tegyük bele a húst, pirítsuk együtt még néhány percig.
Fotó: Getty Images